Home , Haberler , Seçim işlemi sona erdi, sonuçlar gelmeye devam ediyor.

Seçim işlemi sona erdi, sonuçlar gelmeye devam ediyor.

Türkiye|16.04.2017|Türkiye’de OHAL koşullarında sabah saatlerinde başlayan  “Partili cumhurbaşkanlığı” şeklinde adlandırılarak “halk” oylamasına sunulan referandumda oyların yaklaşık yüzde 30’u sayıldı.

Seçime katılım oranının  yüzde 83 olduğu belirtilen referandumda ajanslardan gelen ilk bilgiler gelmeye başladı. Ancak sonuçlar AA verileri TV kanallar ve diğer ajanlartarafından yansılmak.

Referandumda yurt içinde 55 milyon 319 bin 222 seçmen için 167 bin 140 sandık kuruldu. Oy verme işlemi, Kürdistan’daki 32 ilde 07.00-16.00, diğer kentlerde 08.00-17.00 saatlerinde yapıldı. Oyların sayımı sürüyor. İlk sayıma sandıkların yüzde 70’den fazlasının açılan  Amed’ye ve Dersim, Hakkari gibi illerden Hayır çok öndeyken, Rize’de Evet’in önde olduğu paylaşımaktadır.

Referandumda oy kullanacak toplam yurtiçi seçmen sayısı 55 milyon 319 bin 222. Yurtdışı seçmenleriyle birlikte toplam sayı 58 milyon 266 bin 349 kişi.

YSK skandal” denilebilecek bir açıklama yapıldı.

YSK’nın yaptığı açıklamaya göre dışarıdan getirildiği kanıtlanmayan mühürsüz oyların sayılacağını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan duyuruda, bazı sandık kurullarının seçmene oy pusulası ve zarflarını sandık kurulu mührüyle mühürlemeden verdikleri yolundaki yoğun şikayetler üzerine Kurul üyelerinin toplandığı belirtildi. YSK’nın “kanıtlanmayan” şeklinde belirttiği kanıtlamayı kimin nasıl yapacağı sorusuyla birlikte seçimdeki bir çok usulsüzlük ve baskı vb durumlarla soru işaretlerini artıyor.