Anasayfa , Avrupa , Nürnberg`de HDP seçim ittifakı bileşenlerinin ortaklaşa düzenlediği Panel gerçekleştirildi

Nürnberg`de HDP seçim ittifakı bileşenlerinin ortaklaşa düzenlediği Panel gerçekleştirildi

Nürnberg de HDP seçim ittifakı bileşenlerinin ortaklaşa düzenlediği bir Panel gerçekleştirildi.200 civarında kitlenin katıldığı etkinlikte, Almanca Türkçe HDP nin hedefleri ve amaçları anlatıldı.Devrim şehitleri için saygı duruşu yapılarak, Sinevizyon gösterildi.

100MEDIASIMAG2795

Linke Liste, DKP ve Grüne/Bundnis90 temsilcileride yaptıkları konuşmalarda HDP yi desteklediklerini beyan ettiler.

Panelin davetli konuğu Amed Milletvekili Ziya Pir, Türkiye de ve Türkiye Kürdistanında yaşanan savaş gerçekliğini, devletin zulmünü ve baskıları, yaşadıklarını olanca doğallığıyla kitleye anlattı.Türkiye de devletin başında hasta bir adam var ve bu hasta adam kendi kişisel hırsları için, ülkeyi kaosa ve çatışmaya sürüklüyor,ırkçılığı pompalıyor dedi.

100MEDIASIMAG2798

Milletvekili Ziya Pir`e kitleden sorular yöneltildi. HDP nin 7 Haziran seçimleri sonrası rehavete kapılarak, süreci iyi okuyamadığı, Savaş hükümetine bakan vermesinin yanlışlığının, son istifalarlada kanıtlandığı belirtildi. HDP nin “üçüncü” bir tarafmış gibi açıklama yapmaktan vazgeçmesini, Kürt ulusunun ve Türkiyedeki emekçilerin hak ve özgürlüklerinin mücadelesinin legal alandaki sesi olması gerektiği vurgulandı.

12039446_1170049449677465_2895827371217956444_n

Sorulan sorulara verilen cevaplar ardından,seçim çalışmalarında daha çok kitleye ulaşılması çağrısı yapıldı. Müzik ve halay eşliğinde etkinlik son buldu.