Home , Avrupa , Schwenningen’de Uluslararası İşçi Bayramı 1 Mayıs Çoşkuyla Kutlandı

Schwenningen’de Uluslararası İşçi Bayramı 1 Mayıs Çoşkuyla Kutlandı

SCHWENNİNGEN|02.05.2023|Schwenningen’de ATİF, Öncü Partizan, ADHK, Villingen – Schwenningen Sol Hareket ‚in oluşturduğu, Villingen – Schwenningen 1 Mayıs İnisiyatifi tarafından, 1 Mayıs eylemi gerçekleştirildi. VERDİ ve İGM Sendikalarından emekçiler de eylemde yer aldılar.
1 Mayıs günü saat 12:30’da Schwenningen tren garı önünde 100 civarındaki kitlenin toplanmasıyla, ortak hazırlanan açılış konuşmasının okunmasından sonra eylemin startı verildi.
Açılış konuşmasının akabinde, bir arkadaş ATİF bildirisini okudu. Ardından yürüyüş korteji oluşturularak yürüyüşe geçildi. Kortej polis karakolunun önüne geldiğinde “politik tutsaklara özgürlük”, “129 a/b’ye Hayır”, “Yeni polis yasalarına hayır” sloganları atıldı. Zaten eylemin başladığı andan itibaren yoğun bir polis ablukası altında miting ve yürüyüş sürdürülürken, karakol önündeki kısa mitingten sonra yürüyüş bitinceye kadar polis ablukasının daha yoğunlaştırıldığı dikkat çekti. Yürüyüş güzergâhında yapılan bir kısa mitingte, Öncü Partizan adına bir arkadaş bildirisini okudu. Yapılan konuşmalarda gelişen silahlanma, emperyalist çıkar savaşları, ekonomik kriz yoğunluklu ele alınan gündemlerdi.
Oldukça canlı geçen ve yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonrası, şehir merkezindeki belediye binasının önünde yapılan kapanış mitinginin ardından katılımcıların çoğu Schwenningen Sol Merkez derneğine gitti. Burada günün değerlendirmesi yapıldıktan sonra şiirler okundu ve çeşitli siyasi, kültürel programlar gerçekleştirildi. 2 saat süren etkinlikten sonra bir dahaki aktivitelerde buluşmak üzere kitle dağıldı.