Anasayfa , Haberler , Ali Yetgin'in Son Durumu

Ali Yetgin'in Son Durumu

İSTANBUL | 20 – 03 – 2010 | Ali Yetgin’in, evrak teslim etmek için gittiği karakoldan, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildiği ve dilekçe de yazmasına rağmen bunca zaman ailesine haber verilmediği ortaya çıktı.

8 Mart Pazar gününden beri kayıp olan Ali Yetgin, kendisinden polis tarafından daha önceki bir soruşturma nedeniyle istenen evrakı teslim etmek için karakola gitti.

Yetgin’in sabah erken saatleri olduğu için ailesini rahatsız etmemek için uyandırmadığı ve karakola gittiğini haber vermediği öğrenildi. Yetgin, evrak bırakmak için gittiği karakolda gerekçe gösterilmeden ve mahkemeye çıkartılmadan tutuklandı.

Yetgin karakoldan tutuklanmasının ardından Metris Cezaevi’ne götürüldü. 12 Mart Cuma günü Cezaevi’ne girmesinden sonra tutuklandığını ailesine ve yakınlarına bildirmek için cezaevi müdürüne dilekçe yazdı ama olumlu cevap alamadı.

Yetgin şu anda avukatları ve ailesi nezaretinde mahkemeye çıkartılmayı bekliyor. Tutuklanmasına neden olan davasının 2-3 aylık bir ceza ile neticelenmesi bekleniyor. İşkence görmediği şu ana kadar gelen haberler arasında. Ancak neden bu kadar çok kamuoyu oluştuktan sonra Ali Yetgin’den haber alınabildiği ise kafalarda soru işareti yaratıyor.(Alınteri)