Anasayfa , Avrupa , ELME Pire`den Turgut Kaya için açıklama

ELME Pire`den Turgut Kaya için açıklama

Haber Merkezi|17.06.2018|Turgut Kaya`nın Yüksek Mahkeme kararı ile Türk devletine iade kararını ELME Pire yaptığı bir açıklama ile kınadı. Türkiye “demokratik haklar” için mücadele eden insanları, muhalifleri, devrimcileri terörist ilan ediyor” denilen açıklamada Turgut Kaya`nın derhal serbest bırakılması gerektiği vurguları yapıldı.

Açıklama da “Bu kararın Yunan ve Türk devleti arasındaki işbirliğinin bir parçası olduğu açıktır. İşbirliği – iki burjuva sınıf arasındaki farklara rağmen söz konusu çıkarlar ise söz konusu olduğunda devrimcileri hedef almaktan kaçınılmaz. Turgut Kaya, öğrencilik yıllarından bugüne siyasi inançları uğruna mücadele etmiş işkence yaşamış uzun yıllara dayanan hapishanelerde tecrit yaşamış devrimci bir gazeteci” denildi.

Turgut Kaya 2015 yılında Yunanistan`da Türk makamlarının talebi üzerine yine tutuklandığını ve mücadeleler sonucu serbest bırakıldığı da belirtildi.

“Turgut Kaya`nın siyasi sığınma talebine rağmen bu iade kararı tekrar bir hukuksuzluk ve haksızlık anlamına gelmektedir” ifadeleri bulunan açıklama sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve tüm kamuoyuna Turgut Kaya ile dayanışma çağrısı ile sonlandırılıyor.

https://antigeitonies.blogspot.com/2018/06/blog-post_54.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&m=1