Anasayfa , Avrupa , ŞAHVERDİ ŞEHİTLERİ İÇİN ATİNA’DA ANMA TÖRENİ!

ŞAHVERDİ ŞEHİTLERİ İÇİN ATİNA’DA ANMA TÖRENİ!

IMG-20151104-WA0040 21 Ekim’de faşist diktatörlüğün Dersim’de düzenlediği operasyonda şehit düşen TKP/ML-TİKKO üyesi Cengiz İçli (Ünal), Hakan Çakır (Yurdal) ve Özgüç Yalçın (Sefkan) yoldaşlar için 4 Kasım’da Yunanistan Atina’da anma etkinliği düzenlendi.

Anma etkinliği Partizan tarafından örgütlenirken YKP(ML) ve Türkiye-T.Kürdistan’lı örgütler ve politik mültecilerde etkinliğe katılım sağladı. Anma etkinliği Şahverdi şehitleri nezdinde devrim ve komünizm şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Açılış konuşmasında şehitlerin amaç ve hedefleri anlatılırken, süreçte faşizme ve gericiliğe karşı devrimci duruşun zorunluluğu ve bu iradenin şahverdi şehitleri nezdinde hayat bulduğu ifade edildi.

Açılıştan hemen sonra Partizan adına bir konuşma yapıldı. Yoldaşların büyük bir idealle yola çıktıkları, yaşarken ve son nefeslerine kadar bu idealleri savundukları vurgulandı. Her üç yoldaşında TMLGB saflarında örgütlendikleri “savaş, öğren, ilerle” perspektifine sadık kalarak halk demokrasisi, sosyalizm ve komünizm bayrağını dalganladırdığı vurgulandı. Son süreçte Kürt halkına, demokrat ve ilerici kesimlere yönelik kitlesel ve acımasız katliamlar uygulandığı, buna karşı ezilenlerin ve onların öncülerinin boyun eğmediği, Şahverdi şehitlerininde bunun bir göstergesi olduğunun altı çizildi. Son olarak yoldaşların öz geçmişleri okunarak konuşma sonlandırıldı.

YKP(ML) adına yapılan konuşmada devrim ideali ve kavgasını yaşatmanın önemine vurgu yapıldı. Türkiye ve Yunan halkının yaşadıkları sorunların ortak paydalarına ve ortak sınıfsal çıkarlarına dikkat çekilerek mücadelenin de bir birini beslediği, etkilediği ifade edildi. Şahverdi şehitlerinin devrimci inanç ve kararlığı ölümüne sahiplenmesi selamlanarak konuşma sonlandırıldı.

Anma etkinliği 8 dakikalık bir sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Sinevizyon gösterisinden sonra ESP temsilcisi bir konuşma yaptı. ESP temsilcisi son süreçteki saldırılara ve yaşanan katliamlara değindi. Saldırının topyekün olduğu ifade edilirken, direnişinde buna uygun olması gerektiği vurgulandı. Ortak mücadele içinde olmanın bu süreçte daha fazla ihtiyaç olduğu ve bunun büyük bir tarihsel sorumluluk olduğunun altını çizdi. Şahverdi şehitlerini selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Anma etkinliği yaklaşık bir saat sürdü. Şehitlerimizi anmak aynı zamanda onların yarattığı değeri yaşatmak ve iddialarını taşımakla mümkün olacağını biliyoruz. Kitlesel kıyımların yaşandığı, kan ve göz yaşı deryasının oluştuğu coğrafyamızda Şahverdi şehitleri devrimin yolu ve kurtuluşun güzargahını bir kez daha bizlere gösterdi. TKP/ML-TİKKO’ nun yılmaz kadroları ve savaşçılarından üç yoldaş daha toprağa düştü. Ama arkalarında yükseltilmesi gereken bir bayrak, ölümü yenen bir irade miras bıraktılar.

IMG_20151104_192433