Home , Avrupa , Rotterdam’da Türk Konsolosluğu Önünde Protesto Eylemi Gerçekleştirildi

Rotterdam’da Türk Konsolosluğu Önünde Protesto Eylemi Gerçekleştirildi

1ROTTERDAM | 12 – 09 – 2013 | Antalya’da Abdullah Cömert’in katillerinin bulunması ve ODTÜ eylemlerini desteklemek için yapılan gösteride polisin saldırısında gaz fişeğiyle şehit düşen Ahmet Atakan’ı anmak ve polis şiddetini protesto etmek için Rotterdam şehrinde Türk konsolosluğunun önünde bir eylem gerçekleştirildi.

Sosyal medya üzerinden yapılan eylem çağırısına bizler de Demokratik Güç Birliği Platformu (DGBP) olarak katılım sağladık. Gezi direnişinde şehit düşenler adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Kitle tarafından coşkulu bir şekilde ‘’Her yer Taksim, her yer direniş!’’, ‘’Faşizme karşı omuz omuza!’’, ‘’Katil polis!’’, ‘’AKP halka hesap verecek’’, ‘’Yaşansın halkların kardeşliği!’’ sloganları atıldı.

Bu arada eyleme katılan bir grup TGB’li ‘’Musatafa Kemal’in askerleriyiz’’ sloganını atınca kitleden ‘’Mustafa Keser’in askerleriyiz’’ sloganı atılarak tepki gösterildi. Kısa bir tartışma oldu.

Rijmond forumu adına bir arkadaşın açılış konuşmasının ardından HTİF’dan bir arkadaş DGBP adına bir konuşma yaptı. Konuşmasında ‘’direnişimizin devrim ve demokrasi mücadelemizin hamuru bir kez daha kanla mayalanıyor.

 Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz gibi şimdi de Ahmet Atakan mücadele içerisinde ölümsüzleşti.

 Sisteme karşı olan kinimiz bileniyor. Her geçen gün örgütlenme ve hesap sorma zorunluluğumuz artıyor.

 Onun için simdi herkesi yeniden sokakları fethetmeye, Ahmet Atakan’ı anmaya, sahiplenmeye, yaşatmaya ve polis terörüne karşı mücadeleye çağırıyoruz!’’ dedi.

Konuşma sırasında sık sık  ’Her yer Taksim, her yer direniş!’’, ‘’Faşizme karşı omuz omuza!’’, ‘’AKP halka hesap verecek’’, ‘’Yaşansın halkların kardeşliği!’’ sloganları atıldı.

DGBT adına yapılan konuşmadan sonra Rijmond formunun TGB’lilere konuşma yapmak için söz vermesine devrimciler sloganlarla, fiili olarak müdahale ettiler. Bu arada karşılıklı tartışmalardan ve devrimcilerin müdahalesi sonucu TGB’liler eylem alanını terk ettiler.

Rijmond formunun bazı üyeleriyle devrimciler arasında da tartışmalar oldu. Devrimciler: Rijmond formunun herkes konuşsun anlayışıyla TGB’lileri himaye etme anlayışlarına da müdahale ettiler. Rijmond formunun bu konudaki uzlaşmacı anlayışları, tavırları devrimciler tarafından eleştirildi.

Bu tartışmalardan sonra kitle tarafından ‘’Ahmet Atakan ölümsüzdür!’’, ‘’Gezi şehitleri ölümsüzdür!’’, ‘’Faşizme karşı omuz omuza!’’ sloganları atılarak eylem sonlandırıldı.

Protesto eylemliğinden sonra kısa bir forum gerçekleştirildi. TGB’nin ve İşçi Parti’sinin karşı devrimci yapısı tarafımızdan teşhir edildi. Devrimcilerin bulunduğu alanlarda TGB’lilerin muhatap alınmayacağı, örgütsel olarak söz hakkı verilmeyeceği anlatıldı. Bu durumun devrimciler açısından ilkesel bir durum olduğu vurgulandı. Rıjmond forumu bu konudaki uzlaşmacı anlayışları tarafımızdan vurgulanarak eleştirildi.

234