Home , Avrupa , Yerel Secimler ve Devrimci hareket konulu Panel gerçekleştirildi

Yerel Secimler ve Devrimci hareket konulu Panel gerçekleştirildi

2014-03-15 15.28.07ROTTERDAM | 16-03-2014| 15 Mart tarihinde Hollanda’nın Rotterdam şehrinde, 30 Mart Türkiye’de yapılacak olan yerel seçimler ve bunun Devrimci hareket açısından önemini vurgulayan panel gerçekleştirildi. Panele HTIF, Veksav temsilcileri yanısıra  diğer bazı birey olarak katılan konuşmacılar sunum yaptılar.
Panel öncelikle 12 mart tarihinde toprağa verilen Berkin Elvan şahsında devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlarken tüm konşmacılar konuşmalarına başlamadan once Berkin Elvan’ı ve tüm Gezi şehitlerini tekrar andılar.

Veksav temsilcisi konuşmasında HDK’nın geniş ve ortaklaştırıcı yanını vurgulayıp bu yapı içersinde Türkiyede bunu ESP olarak desteklediklerini ve bu dönemde böylesi bir yapının alternatif  yapılar çıkaracağını ve bunların desteklenmesinin gerektiğini deyindi.

HTIF temsilcisi yaptığı konuşmada, öncelikle Gezi direnişinde sergilenen direnişin ve AKP iktidarı’nın buna saldırganlıkla yanıtı  olarak direnişe katılan kitlelerin din, dil,cinsiyet, mezhep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin aynı baskı ve zülme maruz kalması, ve kendi yaşamları üzerinde söz hakkı olmanın tek şartının kendi örgütlüklerini yaratmanın yada örgütlenmeden geçme gerçekliği tekrar güncelleşmiştir. Bu çercevede yerel seçimler süreci bu örgütlenmeleri hızlı bir şekilde planlamanın, yaşama geçirmenin bir süreçi olmasıdır. Yerel seçimleri mücadeleyi bütüymenin, örgütlülüklerimi geliştirmenin ve Demoktratik Halk Devriminin bir aracı olarak işlem görmesinini öneminin altını çizdi.  Gezi İsyanı ile birlikte tüm siyasi çevrelerde kent sorunlarına daya duyarlı bir yaklaşım sergilenmeye başlanmıştır  ve bunun Yerel yönetimlere dair perspektifler, hedefler açıklanmakta olduğunu anlatan HTIF temsilcisi “Demoktratik bir yerel yönetim” hedefiyle rantı/hırsızlığı önleme mekanizmalarının geliştirilmesi, katılımcı bütçenin uygulanması, cinsiyetçi eşitliği ve ekolojik toplum yaklaşımının hakim kılınması, kentsel dönüşüm uygulamalarının durdurulması, neo-liereal ekonomi politikları yerine sosyal politiların hayata geçirilmesi gibi hedefler çeşitli sol/sosyalist çevereler tarafından ve Partizan’ın da destekleyeceğini açıkladığı HDP tarafından açıklandığını vurgularken. Bu anlamda belediyecilik pratiğinden Fatsa örneğine değinerek konuşmasını tamamladı.

Katılımcıların soru ve yanıtları ile devam eden paneled oldukça geniş konulara değinilirken saat 14de başlayan panel saat 18:00 de sonuçlandırıldı.

panel 1