Home , Avrupa , Rosa Luxenburg, Karl Liebnecht ve V.I. Lenin Berlin`de Devrimci Bir Ruhla Anıldılar

Rosa Luxenburg, Karl Liebnecht ve V.I. Lenin Berlin`de Devrimci Bir Ruhla Anıldılar

20160110_111651BERLiN | 10 – 01 – 2016 | Proleterya enternasyonalizminin üç büyük önderi Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht ve V.I. Lenin katledilişlerinin yıl dönümünde her sene olduğu gibi, bu senede Almanya`nın başkenti Berlin`de LLL (Lenin-Liebknecht-Luxemburg) adıyla düzenlenen yürüyüşle bir kez daha devrimci bir ruhla anıldılar.
Sosyal demokratların dünya devrimine olan ihanetlerine karşı tavır alan, dünya üzerinde emperyalist barbarlığın sonucu işçi sınıfında oluşan devrimci uyanışa önderlik eden ve bundan dolayı Alman tekelci burjuvazisinin resmi uşakları tarafından 15 Ocak 1919 tarihinde katledilen Marksist devrimci önderler, Rosa Luxemburg ve Karl Liebnecht için, binlerce kişi 10 Ocak 2016 Pazar günü Berlin Frankfurter Tor`da bir araya gelerek, saat 10:00 da hep birlikte anıt mezara doğru yürüyüşe geçtiler.
Yürüyüşe TKP/ML, ATIF, YDG, DKP, MKP, MLPD,TİKP, Die Linke, SDAJ, Jugend Wiederstand, Halk Cephesi, SOL, MLKP, DIDF,TKP ve NAV-DEM gibi türkiyeli ve alman  birçok örgüt bayrak ve pankartları ile katılım sağladılar.
Toplanma alanında ve yürüyüş boyunca kitle tarafından hep bir ağızdan atılan sloganlar ile, faşizm lanetlenerek, gür bir sesle enternasyonal dayanışma vurgusu yapıldı ve tüm dünyadaki ırkçı eylemler bir kez daha teşhir edildi.
20160110_102842Yürüyüşe yoğun bir katılım sağlayan TKP/ML örgütü, üzerinde beş ustanın (Marx, Engels, Lenin, Stalin ve Mao) ve Rosa Luxemburg ile Karl Liebknecht`ìn resimlerinin bulunduğu pankartları ve Partizan flamalarını taşıdı. Partizan kitlesi tüm yürüyüş boyunca aralıksız sloganlar atarak, yürüyüşün coşkusunu baştan sona en yüksek seviyede tuttu. Ayrıca T. Kürdistanı`nda devam eden devlet terörüde atılan sloganlar ile teşhir edilerek, kürt halkının haklı ve meşru direnişi selamlandı. Yapılan konuşmalar ile herkesin direnişe omuz vermesi çağrısı yapıldı.
20160110_102849ATIF`de yürüyüşe üzerinde „ Türkiye Kürdistan`ındaki Türk Devletinin Katliamına Sessiz Kalma“ , ve üzerinde tutuklu ATIK aktivistlerinin resimlerinin bulunduğu „Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük“ pankartları ve flamaları ile katılarak, Almanya`da yürürlükte olan §129 a ve b `nin kaldırılması çağrısında bulundu. ATIK aktivistlerinin derhal serbest bırakılması talep edildi.
Yürüyüş anıt mezara gelindikten sonra sona erdi ve binlerce kişi gün boyunca anıt mezarlığı ziyaret ederek kırmızı karanfiller bıraktılar.20160110_115433