Anasayfa , Avrupa , “Rojava’ya Saldıyı Durdur, Emperyalist Savaşlara Hayır” Haykırışlarına Bir Ses te Villingen’den

“Rojava’ya Saldıyı Durdur, Emperyalist Savaşlara Hayır” Haykırışlarına Bir Ses te Villingen’den

VILLINGEN| 13.10.2019 | Villingen – 12.10.2019 : Perşembe günü Schwenningen’de yapılan çağrı ile 12.10.19 Cumartesi günü, saat 12.30’da Villingen çarşı merkezinde toplanan 100’ün üzerinde kitle, miting alanında yapılan konuşmalar sonrasında, sloganlar eşliğinde spontan yürüyüşe geçti.

Yürüyüş kortejinin; “Savaşa Hayır”, “Erdoğan; Rojava’dan Defol”, “Enternasyonal Dayanışma”, “Yaşasın Özgür Rojava” sloganları eşliğinde Türk kahvesinin önünden geçtiği anda, kahvedeki Türkiyelilerden bazılarının dışarı çıkarak eylemcilere cinsiyetçi küfürler eşliğinde saldırmasıyla ortalık karıştı. Kahvedekilerden birinin elinde bıçak olması nedeniyle, eylemcilerin de pankart ve bayrak sopalarıyla karşılık verdiği çatışmada, eylemcilerden bir kadın, kahvedekiler tarafından itilerek düşürüldü.

Kafası kaldırıma gelen kadın fenalaşınca kortejdeki bir sağlıkçı arkadaşın müdahelesi sonrasında hastaneye kaldırıldı. Polisin müdahelesiyle kargaşa sona erdi ve yürüyüş tekrar sloganlar eşliğinde devam etti. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş korteji, miting alanına yaklaştığında polis tarafından önü kesilerek “yürüyüşün spontan örgütlenmiş olması nedeniyle” bitirilmesi gerektiği uyarısı yapıldı. Kısa süre tartışma yürütüldüyse de, gelecek günlerde tekrar buluşmak üzere eylem sona erdirildi.

Eyleme; MLPD, ATİF, Yeni Kadın, çeşitli Kürt grupları, ADHK, Linken Zentrum VS, gibi Türkiyeli, Kürdistanlı ve Alman kurumlardan aktivistler katıldı. Pazar günü çıkan Südkurier gazetesi ise olayı; “80’in üzerinde kişi Türk kulübüne saldırdı.” şeklinde gerçeği yansıtmayan şekilde haber etmesi üzerine, eylemde yer alan kurumlar gazeteye “gazetenin muhabirlerinin tarafsız ve doğru haber ilkesine bağlı kalmaları gerektiği” doğrultusunda uyarı yazıları gönderdiler ve haberin düzeltilmesini talep ettiler.