Home , Avrupa , Hannover’de 8 Mart coşkusu!

Hannover’de 8 Mart coşkusu!

Hannover’de 7 Mart Cumartesi günü, Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle kitlesel bir eylemle bölgede ki demokratik kurumlar yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

Saat 11 de başlayan etkinlik iki saat süren bir mitingle başladı. Miting de Yeni Kadın’ın çıkarmış olduğu merkezi bildiri kitle tarafından ilgiyle karşılandı, okunduktan sonra diğer kadın kuruluşları da günün anlam ve önemine ilişkin düsüncelerini belirttiler. Afrika ülkesi Sudan’dan kaçarak Almanyaya sığınan kadın mültecilerin ülkeleri hakkında verdikleri bilgiler kitle tarafından ilgiyle dinlendi. Dünyanın her tarafında olduğu gibi Sudan da kadına yönelik şiddet ve vahşetin izlerini görmek mümkündü.

Saat 1 de miting sonlanmasıyla birlikte yürüyüşe geçildi. Canlı ve coşkulu bir atmosferle gerçekleşen yürüyüşte „Yaşasin 8 Mart!“, „Jin, Jiyan, Azadi!“ „Erkek vuruyor, devlet koruyor!“, „Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa!“ gibi sloganlar hep bir ağızdan haykırıldı. Yürüyüş güzergahında dinci örgütlerin Kuran dağıtmak için yaptıkları standla karşılaşan kitle kısa süreli bir gerginlik yaşadı. Kitle hep bir ağızdan „Isis raus aus Kurdistan!“ sloganını haykırdı. Bu karşılaşmada kadınların öfkesi doruğa çıktı.

Bitiş noktasına gelen kortej kitle hep birlikte halaya durarak eylemi sonlandırdı.

Bununla birlikte 8 Mart günü geleneksel dernek kahvaltı sonrası saygi durusu ve Dünya Emekçi Kadınlar günü içerikli belgesel gösterimi ve üzerine sohbet yaparak 8 Mart etkinliği tamamlanmış oldu.