Home , Avrupa , Rijnmond Gezi Dayanışması piknik ile kitleleri bir araya getirdi

Rijnmond Gezi Dayanışması piknik ile kitleleri bir araya getirdi

IMG_1ROTTERDAM | 13 – 08 – 2013 | 11 Ağustos 2013 tarihinde Hollanda’nın Rotterdam kentinde,  Rijnmond Gezi Dayanışması tarafından, Gezi  direnişi ile dayanışma pikniği düzenlendi.  Gezi direnişinin başlamasıyla birlikte gelişen eylemler sonucunda Amsterdam’da düzenlenen forum çalışmaları, Rotterdam şehrinde de  oluşturuldu.  İnsanların bir araya gelip tanışması ve yürütülen çalışmaları genişletmek ve güçlendirmekle birlikte, Gezi tutsakları ile dayanışma sergilemek adına düzenlenen piknikte neşeli bir atmosfer yakalandı. Aynı günde saat 14:00’da, ‘Geen Mens İs İllegaal’ – ‘Hiç Bir İnsan İllegal Değildir’ adında, göçmen ve mülteci yasalarına karşı düzenlenen protestoya Gezi Dayanışmasından katılanlar oldu.

Saat 15.00’de başlayan etkinlik, akşam gec saatlere kadar sürdü.  Pikniğe katılım saatler ilerledikçe artarken, yemek sonrasında Rijnmond Gezi Dayanışması adına  açılış konuşması yapılıdı. Gezi ruhuyla hayat bulan direnişin kazanımları ve  bu mücadelinin daha ileri taşınabilmesi üzerine yapılan konuşmanın ardından, ‘Heryer Taksim, Heryer Direniş!’ sloganı atıldı.

Piknikte aynı zamanda, cezaevlerinde bulunan Gezi tutsaklarına gönderilmesi için hazırlanan kartlar dağıtıldı ve katılımcıların kendi mesajlarını yazdıkları kartlar tutsaklara gönderilmek için toplandı. Bunun yanı sıra piknik öncesinde yapılan çağrı üzerine, getirilen kitaplarda gezi direnişi tutsaklarına yollamak üzere Rijnmond Gezi  Dayanışması’na verildi.  Spor aktivitelerin yer aldığı ve politik tartışmaların sürdürüldüğü piknik faaliyeti, geç saatlerde ateş başında söylenen türkü ve marşlarla sonlandırıldı.

IMG_2IMG_03IMG_4IMG_5