Anasayfa , Çeviri , El-Awda Seçimle İş Başına Gelmemiş Filistin Liderliğinin İhanetini Kınar

El-Awda Seçimle İş Başına Gelmemiş Filistin Liderliğinin İhanetini Kınar

FİLİSTİN | 01 – 02 – 2011 | Filistin Geri Dönüş Hakkı Koalisyonu El-Awda, Filistinli mültecilerin evlerine ve topraklarına geri dönmesini ve zararlarının tazminini savunan bir taban örgütüdür. Çalışmaları daha çok ABD’de yoğunlaşmakla birlikte Kanada, İspanya ve İngiltere gibi diğer batılı ülkelerdeki Filistinli mülteci toplulukları arasında çalışmaktadır. Filistin Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yatırımlar (BDS) Çağrısı’nın imzacılarından ve üyesi olduğu Küresel Geri Dönüş Koalisyonu ile Filistin Boykot Ulusal Komitesi BNC’de temsil edilen El-Awda, tüm Filistin’de ırk, din, cinsiyet ayrımı olmaksızın laik ve demokratik bir devletin kurulmasını savunur. ABD’de İsrail işgali ile suç ortaklığı içinde olan şirketlere karşı yürütülen BDS çalışmaları içinde yer alan El-Awda’nın BDS kampanyasını tek devlet çözümü ile ilişkili olarak irdelediği yazısı daha önce tarafımızdan çevrilmişti. “Filistin İle Dayanışmayı İleriye Taşıyacak Bir Yol” adlı yazı için tıklayınız.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi

28 Ocak 2011

Tüm dünyadaki Filistinliler ve destekçileri, son birkaç gündür el-Cezire tarafından yayınlanan “Filistin Belgeleri”ni, yani sözde barış müzakereleri yıllarını ayrıntılarına kadar anlatan gizli belgeleri tamamen hayret içinde değil, ama şok içinde izledi. Filistinliler evlerine ve topraklarına geri dönüş haklarını kazanmak için mücadele ediyorken, seçimle işbaşına gelmemiş Filistin Yönetimi’nden (FY) birileri bu haklardan vazgeçme teklifleri yapıyordu.

Belgeler gösteriyor ki, evlerine ve topraklarına geri dönmek üzere mecburi sürgünde yaşayan yedi milyon Filistinlinin haklarından vazgeçmeye razı oldular. Doğu Kudüs’ün büyük kısmının yanı sıra üzerinde Kudüs çevresindeki büyük İsrail yerleşimlerinin yasadışı olarak inşa edildiği Batı Şeria’daki neredeyse tüm topraklardan feragat etmeye razıydılar. Hatta Müslümanların kutsal mekânlarından Haremü’ş-Şerif’teki el-Aksa Camii bile “yaratıcı” çözümlere açıktı.

Bu ifşaatlardan uzun zaman önce Filistin Geri Dönüş Hakkı Koalisyonu El-Awda, üyeleri, destekçileri ve ABD’deki ve tüm dünyadaki vicdanlı insanlar halihazırda Saib Erekat, Ahmed Kurey ve diğerlerinin geçtiğimiz yıllar boyunca bu gizli müzakereler sırasında Filistin halkına karşı dolap çevirdiği şüphesini içten içe taşıyordu. El-Cezire tarafından yayımlanan Filistin Belgeleri, halkımızın en kötü korkularını doğruluyor. FY yetkililerinin işledikleri şey, vahim bir görev ihlali ve kendi halklarına ihanettir.

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) başkanı ve görev süresi çoktan sona erdiği halde FY başkanlığı koltuğunda oturan Mahmud Abbas tüm sorumluluğu taşıyor. Derhal istifa etmesini ya da görevden uzaklaştırılmasını talep ediyoruz. ABD ve işgalci İsrail efendilerinin kuklası olan bu meşruluğu kendinden menkul yönetimin görevde kalmasına izin verilmemelidir. Bu yönetim büyük çoğunluğu mecburi sürgünde yaşayan Filistin halkının özlemlerini temsil etmiyor.

El-Awda, adil ve kalıcı barışın ancak tüm el koyulan ve yıkılan mülklerinin iadesi ve tazmini ile birlikte tüm Filistinlilerin asıl evlerine, kasabalarına ve köylerine geri dönüşü ile gerçekleşebileceğini bir kez daha yineliyor. Dini aidiyetlerine bakmaksızın Filistin halkı, Filistin’in yerlisidir. Bu nedenle bugünkü “İsrail”i, Batı Şeria’yı ve Gazze Şeridi’ni kapsayan anayurtları Filistin’in herhangi bir yerinde yaşamak haklarıdır.

Bu hakları veya diğer herhangi bir devredilemez/vazgeçilemez hakkı satıp savacak hiçbir anlaşmanın, müzakerenin veya müzakere tarafının hiçbir hukuki temeli olamaz. Filistin halkını tüm haklarının yerine getirilmesi mücadelesine son vermek zorunda bırakamazlar.

Mevcut FY/FKÖ liderliğinin hem güvenilmez hem de liyakatsiz olduğu kanıtlanmıştır. Dünya üzerindeki tüm barışsever insanları bu seçimle işbaşına gelmemiş liderliği kınamaya çağırıyoruz. Ayrıca Filistin davasını destekleyen liderleri, yerini meşru olarak seçilmiş temsilcilere bırakarak ortadan kalkıncaya kadar bu liderliği boykot etmeye çağırıyoruz.

Şimdi Filistinlilerin kendi kaderlerinin sorumluluğunu üstlenmesinin ve davalarına adalet getirebilecekler ve düşmanlarının gayrimeşru ırkçı özlemlerine hizmet etmeyecekler tarafından temsil edilmesinin zamanıdır

Geri Dönüşe Kadar!

 

El-Awda, Filistin Geri Dönüş Hakkı Koalisyonu

E-mail: info@al-awda.org

Web: http://al-awda.org

Filistin İçin İsrail’e karşı Boykot Girişimi tarafından çevrilmiş, bilgi kaynağı oluşturması dolayısıyla AHM tarafından yayımlanmıştır.