Anasayfa , Avrupa , Reims’te Cizre ve Sur ile Dayanışma Gecesi

Reims’te Cizre ve Sur ile Dayanışma Gecesi

13307330_181389425595517_6251143401534570827_n28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Fransa’nın Reims kentinde Cizre-Sur için dayanışma gecesi düzenlendi.

Sanatçılar Ahmet Deza, Ruken Neva, Serhado, Hozan Cömert’in de sahne aldığı gecede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Fuat Kav, “Böl, parçala, yönet stratejisi ile inkâr ve asimilasyon politikaları ile Türk devleti, Kürt halkını katletmeye genç, kadın, erkek çocuk demeden öldürmeye devam ediyor” dedi.

Faşist AKP iktidarının DAİŞ’i kullanarak, Kürt halkına saldırdığını, Alevilere de gözdağı vermeye çalıştığını söyleyen Kav, Erdoğan’ın Kürtlere “ya teslim ol, ya da yok edeceğim” dediğini de vurguladı.

Partizan adına gecede konuşma yapan temsilci, “Mayıs ayında şehit düşen Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya ve Diyarbakır zindanında bedenini ateş topuna çeviren Dörtlerden Haki Karer’e ve tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyoruz” diyerek sözlerine başladı. Kürdistan’da yaşanan katliama AKP iktidarı şahsında TC devletinin uyguladığı faşist politikaya dikkat çeken temsilci, “Dersim’de, Kobanê’de dağlarda savaşanlarımız gibi bizler de bugün Kürt halkının onurlu direnişinin yanındayız” diyerek, Kürdistan’daki direnişçileri selamladı.

ATİK’e yapılan operasyonla bir yıldan uzun süredir 10 yoldaşımızın hala tutsak olduklarını belirten temsilci 17 Haziran’da Münih’te yapılacak olan mahkemeye enternasyonal dayanışma içinde tüm devrimci demokratların destek vermeleri gerektiğinin önemini vurguladı.

ATİK ve Partizan’ın stant açtığı gecede UPOTUDAK’ın “Türkiye Zindanlarındaki Devrimci Tutsakların Kahramanca Direnişini Selamlıyoruz” ve Fransızca olarak “Sami Solmaz’a Özgürlük! Devrimci Tutsaklara Özgürlük!” pankartları salona asılırken, ATİK operasyonunu değerlendiren UPOTUDAK’ın Fransızca ve Türkçe broşürünün dağıtımı yapıldı. Ayrıca Kürt siyasetçi Fuat Kav’la yapılan görüşmede Nuçe Tv kanalında ATİK operasyonun haber yapılması için harekete geçileceğini belirtti.