Anasayfa , Haberler , ” Punto Deri’de atılan işçiler geri alınsın” yürüyüşü

” Punto Deri’de atılan işçiler geri alınsın” yürüyüşü

IMG_3310İSTANBUL |26-10-2013 | Zeytinburnu Punto Deri firmasında Deri-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 19 işçinin direnişi tüm çoşkusuyla sürüyor. Punto direnişinin bugün 76. Günü ve işçiler direnişi daha da büyütmede kararlı. Punto Deri direnişçileri bugün Punto Nişantaşı mağazası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşçiler  Şişli Askeri Müze Yanındaki Parkta bir araya gelen işçiler “ Sendikal anayasal haktır engellenemez, Punto Deri’de atılan işçiler geri alınsın” yazılı T.Deri-İş Sendikası imzalı pankart açarak  Punto Deri Nişantaşı mağazası önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca direnişçi işçiler “Direne direne kazanacağız”,” Puntoya sendika girecek başka yolu yok sloganları atmasının yanız sıra “Punto Deri’de sendika hakkımız engellenemez”,” İşçiler birleşin sömürüye son” “Punto Deri’de atılan işçiler geri alınsın”  dövizleri taşındı.

İşçiler,  yürüyüş sırasında direnişin coşkusunu sloganları daha gür atarak gösterdi. Yürüyüş sırasında etrafta bulunanlar işçileri alkışlayarak destekledi.

Yürüyüş Punto Nişantaşı mağazası önünde son buldu. Mağaza önüne gelen işçiler  Punto mağazasını işaret ederek “işte burası sendika düşmanı” sloganlarını attı. Mağaza önünde direnişçi işçi Ramazan Aygün bir konuşma yaparak Punto Deri Fabrikası’nın yaptığı hukuksuzluklara değinerek kazanana kadar direnişlerine devam edeceklerini vurguladı.

Aygün’ün konuşmasının ardından Türkiye  Deri-İş Sendikası bir açıklama yaparak; Punto fabrikası patronunun işçilerin en doğan ve anayasal hakkı olan sendikal haklarını nasıl gasp ettiğini ve işçilerin taleplerini aktardı.

IMG 3310Açıklamayı Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi okudu. Servi; “Zeytinburnu’nun en gözde firmalarından biri  olan Punto Deri,  sendika karşıtı tutumunu sürdürüyor.  Sendikayı işyerinde istemeyen ve bunun için çeşitli yöntemler uygulayan Punto gelinen noktada 19 üyemizi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkardı. Üyelerimiz 12 Ağustostan bu yana 76 gündür fiilen direniş göstermektedir” dedi ve açıklamaya şöyle devam etti;

“Markalara hayat veren işçiler, kapı önüne koyuluyor”

“Punto işçileri iyi bir geleceği hak ediyor. Artık emeklerinin karşılığını almak istiyor. Ailelerine çocuklarına iyi bir gelecek sunmak istiyor. Bunun içinde Punto işçilerinin sendikalı olmaktan başka çaresi yok. Bu talep son derece haklı bir talep. Lüks montlar binler Avroya satılıyor. Bu caddede dünyanın en prestijli firmaları yer alıyor. Ve hepsi birer marka. Bu markaya hayat veren işçiler ise kapı önüne koyuluyor. Fakat ne olursa olsun mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz çünkü bizim mücadele tarihimiz direnişlerle ve kazanımlarla dolu” dedi.

Servi son olarak Punto fabrikasını, sendikal hakka saygı duymaya, bununla beraber haksız yereişten çıkartılan 19 işçinin işe geri alınması gerektiğinin altını çizerek açıklamayı sonlandırdı.
Punto Önünde yapılan eylem sonrasında işçiler slogan atarak Nişantaşı’nda bulunan Ermenegildo Zegna Mağazası önüne giderek bir açıklama yapıldı.Açıklamayı Musa Servi yaptı. Servi  311 gündür süren Ermenegildo Zegna-Ismaco direnişi sayesinde markanın sendika karşıtı tutumunun mahkeme kararıyla da belgelendiğinin, atılan bir işçinin sendikal nedenle atıldığına karar vererek işe geri iade ettiğine değindi. Eylem halaylarla son buldu.

Devrimci Demokrat Sendikal Birlik eyleme kitlesel katılarak Punto Derenişçilerinin yanında olduğunu gösterdi. DDSB’nin yanısıra eyleme, YDK, ESP Zeytinburnu Temsilciliği,DHF ve BDSP katılarak destek verdi.