Home , Avrupa , Cumartesi Anaları/İnsanları’nın 700. Haftada Basel’de Sesleri Yankılandı

Cumartesi Anaları/İnsanları’nın 700. Haftada Basel’de Sesleri Yankılandı

Basel |31.08.2018| Cumartesi insanlarının adalet arayışlarının 700. Haftası, Avrupa’nın birçok yerinde sokak eylemleri ile karşılandığı gibi, İsviçre’de de Cenevre, Basel ve Zürih’te eylemler gerçekleştirildi. Yeni Kadın olarak Basel ve Zürih’te eylemlere katılım sağlandı.

Yeni Kadın’ın da içinde olduğu yurtsever, devrimci, demokrat kurumların ve insan hakları savunucularının katıldığı Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemi, 25 Ağustos günü saat 12.00’de Basel tren istasyonunda 100 civarında insanın katıldığı oturma eylemi ile başladı. “Kayıplar bulunsun, hesap sorulsun” pankartının açıldığı eylemde, kızıl karanfillerle süslenmiş kayıpların fotoğrafları taşındı ve mumlar yakıldı.

Yapılan konuşmalarda, uzun soluklu bu direnişte, kaybedilen çocuklarının/ yakınlarının kemiklerini ve adalet ararken yaşamlarını yitiren nice anneler/ babalar olduğu, ancak onlar fiziken alandan ayrılsalar da mücadelenin çocukları, torunları tarafından devam ettirildiğine vurgu yapıldı.

Alana, İstanbul’da Cumartesi Anneleri eylemine yönelik polis saldırısı haberi gelince, saldırı yapılan konuşmalarla kınanarak eylem sonlandırıldı.