Home , Avrupa , ProNRW’nin Irkçı Yürüyüşünü Engelleyelim

ProNRW’nin Irkçı Yürüyüşünü Engelleyelim

KÖLN | 02 – 05 – 2011 | Almanya`nın Köln şehrinde inşaatı devam eden Köln Merkez Camisine karşı, uzunca bir süredir propaganda çalışmaları yürüten ve aşırı sağcı kurum ve kişilerden oluşan ırkçı ProNRW insiyatifi, 7 Mayıs 2011 günü Köln şehrinde yürüyüş düzenleyecek.

‘Sessizce büyüyen islamlaşmaya hayır’ adı altında yürüttüğü çalışmalarıyla, Alman halkı üzerinde bir islam fobisi yaratmayı amaçlayan ProNWR insiyatifi, bir süredir Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde camilere minare yasağı getirilmesi için kampanyalar örgütlüyor. 2008 ve 2009’da düzenlemeye çalıştığı Anti-İslam-Kongreleri devrimci demokrat blog tarafından engellenen ProNRW, bu seferki yürüyüşünü Özgürlük Yürüyüşü adı altında organize edecek.

İslam karşıtlığı adı altında yürüttüğü çalışmalarıyla proNRW, esasta tüm göçmen halklara karşı yabancı düşmanlığını körükleyen ırkçı, saldırgan ve kafatasçı bir politika yürütmektedir. Alman BİLD Gazetesi ve Der Spigel dergiside bir süredir yayınladığı islam ve yabancılar karşıtı yazılarıyla ProNRW’nin Köln yürüyüşünü desteklemeye devam ediyor.

7 Mayıs  günü Köln-Deutz’ta başlayacak olan yürüyüşün Köln şehir merkezinde sonlandırılması düşünülüyor. Devrimci demokrat kurumlarda bu yürüyüşün engellenmesi için şimdiden çalışmalara başladılar bile. Çıkartılan broşür, çağrı vb. materyallerle sürdürülen propaganda çalışmalarla, bu yürüyüşün 7 Mayıs günü devrimci demokrat güçler olarak engelleneceğini ve ProNRW’nin sözde islam karşıtlığı yalanlarıyla sürdürdüğü yabancı düşmanı faaliyetleri derhal sonlandırması gerektiği belirtildi.