Anasayfa , Avrupa , Pro Asyl: Türkiye’den mülteci akını başlayabilir

Pro Asyl: Türkiye’den mülteci akını başlayabilir

Pro Asyl: Türkiye'den mülteci akını başlayabilir
Öte yandan Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, darbe girişimi sonrası Türkiye’de siyasi takibata uğrayan muhaliflerin Avrupa’ya kabul edilmesini öngören bir program hazırlanmasını talep etti.

Stuttgarter Nachrichten ve Stuttgarter Zeitung’a demeç veren Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye’deki darbe girişimi sonrası ülkedeki muhaliflerin durumuna dikkat çekti. Özdemir, siyasi takibata uğrayan muhaliflere destek verilmesi gerektiğini ifade etti.
Özdemir, “Ankara ile imzalanan mülteci anlaşmasının ardından Alman hükümetinin aslında bu kez de sanatçılar, gazeteciler ve bilim insanlarının Avrupa’ya kabul edilmelerine olanak tanıyan bir program başlatmalı” dedi.

Yeşiller Eş Başkanı Özdemir, Türkiye’den çok sayıda kişinin siyasi iltica başvurusunda bulunacağı görüşünde. Özdemir, “Türkiye’deki demokrasi ve özgürlükler mücadelesini kaybettiklerini düşündüklerinden temelli olarak Avrupa’ya yerleşme fikri üzerinde duran çok fazla kişi tanıyorum” şeklinde konuştu.

Pro Asyl: Türkiye’den mülteci akını başlayabilir

Alman mültecilere yardım örgütü Pro Asyl de kısa süre önce benzer kaygıları dile getirmiş, Türkiye’deki gelişmelerin mülteci akınına yol açabileceği ihtimaline dikkat çekmişti. Pro Asyl Başkan Yardımcısı Bernd Mesovic, durumun daha da kötüleşmesi ve bütün muhalefeti hedef alan cadı avının devam etmesi durumunda Avrupa yönünde bir iltica hareketi başlayacağını dile getirmişti. DW/dpa, GA/BÖ