Anasayfa , Avrupa , Portekiz’de Orman Yangını, 57 Kişi Hayatını Kaybetti

Portekiz’de Orman Yangını, 57 Kişi Hayatını Kaybetti

Lizbon |18.06.2017| Portekiz’in başkenti Lizbon’a 200 km uzaklıkta ki Pedrogao Grande bölgesinde çıkan yangında en az 57 kişi hayatını kaybetti.

Portekizli yetkililerin verdiği bilgiye göre yangın muhtemelen yıldırım düşmesi sonucu çıktı. Ülke genelinde 600 itfaiyeci ve askeri birlik destek için yangın yerine sevk edilirken, hükümet yetkilileri bazıları itfaiyeci olmak üzere en az 57 kişinin öldüğünü, 59 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ölenlerin birçoğunun Leiria bölgesinde, Figueiró dos Vinhos’dan Castanheira de Pera’ya giden otoyolda araçlarının içinde alevlere yakalandığı belirtildi. Ağır yaralılar arasında dört itfaiyeci ve bir çocuk da bulunuyor.

Köylere de sıçrayan yangın hala kontrol alınamadı. Civar köyler tahliye edildi. Hükümet yetkilileri söndürme çalışmalarının devam ettiğini, ancak sıcak hava ve rüzgarın yangını söndürmeyi zorlaştırdığını söyledi.

Önceliklerinin devam eden yangınla mücadele ve ölenlerin ailelerine destek olduğunu belirten Başbakan Antonio Costa ise, “Son zamanların bu şekildeki en büyük insanlık trajedisiyle karşı karşıyayız” dedi.

Portekizli Publico gazetesi de yangını “Son yılların en ölümcül olaylarından biri” olarak tanımladı.