Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Metalde işçi isyanı 11. gününde: Direniş sürüyor, yayılıyor

Metalde işçi isyanı 11. gününde: Direniş sürüyor, yayılıyor

türk-metal-mansetMetal işçileri direnişinin 11. Gününde Renault, Ford Otosan ve Türk Traktör’de direniş devam ediyor.

Patronların direnişi kırmak için bugün Renault, Ford Otosan’da 00-08 vardiyasında üretime başlayacağını duyurmasına rağmen her iki fabrikada da işçiler üretime geçmedi. Türk Traktör’de de patronun sabah 8.00’da üretime başlanacağını duyurmasının ardından işçiler anlaşma olmadan üretime başlamayacaklarını açıkladılar.

Metal direnişinde bir yandan anlaşmalar gerçekleşirken, diğer yandan direniş yaygınlaşmaya da devam ediyor. Renault’tan sonra direnişe geçen Tofaş, Mako ve Ototrim’de anlaşma yapıldı. Coşkunöz direnişi bitti.

Direnişin 11. Gününde Ford Otosan işçilerinin eylemi Gölcük fabrikasından Eskişehir’de bulunan İnönü Otosan’a yayıldı. İşçiler Türk Metal ve MESS’e karşı yürüdü.

Yine Gölcük’te bulunan Formflex fabrikasında da eylem sonucu üretim durdu.

Aksaray Metalsa fabrikasında da işçiler yemekhanede eylem yaptı. İşçiler yemek saatinde masalara vurarak Türk Metal’i protesto ettiler.

Aksaray Mercedes fabrikasından işçiler ise saat ücretlerine zam istediklerini, bunun dışındaki tekliflerin kabul edilmemesi gerektiğini dile getiriyorlar. Fabrikada Hol 3 bölümünde saat 10.00 sıralarında eylem yapan işçiler ıslık ve alkışlarla fabrikayı çınlattılar. Türk Metal’i protesto eden işçiler sözde sendika temsilcisini kovaladılar. Mercedes’te Türk Metal’den istifalar devam ediyor.

Arçelik fabrikalarına patronlar bir yazı göndererek işçilerin hesaplarına 1000 TL yatacağını duyurdu.(sendika org)