Anasayfa , Avrupa , Hannover’de dayanışma amacı ile açlık grevi başlatıldı.

Hannover’de dayanışma amacı ile açlık grevi başlatıldı.

Hannover |17.04.2017|ATİF Hannover taraftarları 60 gündür süren açlık grevine dikkat çekmek için 14 Nisan’da Hannover’de başlatılan dönüşümlü açlık grevini ziyaret ettiler.

NAV-DEM’in çarşı merkezinde organize ettiği açlık grevi çadırı polisin yoğun baskısına rağmen 3 gündür devam ediyor. 3 günlük aralıklarla dönüşüm yapılan greve ilgi oldukça yüksek. Grevin süresi Türkiye zindanlarında ki açlık grevine göre belirlenecektir.

Anayasa referandumunun sonuçları kurulan çadırda hep birlikte takip edilirken ATIF Hannover taraftarları toplu bir şekilde çadırı ziyaret ettiler. Yazılı ve sözlü mesajlar ile eylemin sonuna kadar dayanışma içinde bulunacaklarını söyleyen taraftarlar eylemciler tarafından olumlu karşılandılar. Bu destek ile motive olduklarını belirten eylemciler ile referanduma ilişkin sohbetler yapıldı.

Aynı günün akşamında YDG’lilerin çadırı ziyaret edip dayanışma içinde bulunmaları eylemcilerde olumlu bir etki bıraktı.

Referandumun sonuçları açıklandıktan sonra çarşı merkezinde bulunan çadır EVET’çilerin provokasyonuna rağmen dayanışma eylemine devam ediliyor.Türkiye’de devlet en küçük demokratik talebe bile saldırarak cevap vermekte.Kendi burjuva hukukunu bile tanımayarak zindanlarda bulunan tutsakların ,su ,şeker ve b1 gibi zorunlu ihtiyaçları karşılanmamakta ve tutsakların meşru talepleri de görmezden gelinmektedir.Konfederasyonumuz Atik’in de  konuya ilişkin genelgesi ile süreçle beraber tutsakların talepleri sahiplenilmiştir.