Anasayfa , Haberler , Polis sadece sokakta değil evde de katlediyor

Polis sadece sokakta değil evde de katlediyor

8499

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de halkın direnişini kıramayan polis, 45 yaşındaki Hasan Dal adlı yurttaşı evinin bahçesinde katletti. Dal’ın komşusu Güle Tutak da polis saldırısında ağır yaralandı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı 6’ıncı gününe girerken, polisin yurttaşlara yönelik saldırıları da tırmanıyor. Saldırıların yoğunlaştığı Abdulkadirpaşa Mahallesi Şirin Sokak’taki evinin bahçesinde bulunan Hasan Dal (45) adlı bir yurttaş bombaatar mermisiyle vuruldu. Ağır yaralanan Dal, hastaneye kaldırılamadığı için olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırlar devam ederken, Dal’ın cenazesi yurttaşlar tarafından bir araca bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

Dal’ın komşusunu da vurdular

Dal’ın yaşamını yitirmesinin hemen ardından Şirin Sokak’ta saldırılar şiddetlenirken, Dal’ın komşusu olan ve daha önce polisler tarafından vurulan Yılmaz Tutak’ın üvey annesi Güle Tutak adlı kadın da polis kurşunlarının hedefi oldu. Sırtından aldığı kurşunla ağır yaralanan Tutak, bir süre yerde bekletilmesinin ardından kadınlar tarafından battaniyeye sarılarak sallanan beyaz bezlerle caddeye taşındı. Caddeye kadar taşınan Tutak, bir araca bindirilerek, Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaşamını yitiren Dal ve ağır yaralanan Tutak’ın hastaneye kaldırılmasının ardından Şirin Sokak’ta bulunan evlerinin önüne çok sayıda kobra tipi ve zırhlı araç yerleştirilerek, buradan mahalleye yönelik saldırılar şiddetlenerek devam ediyor.

6 gündür yasağın sürdüğü Nusaybin’de bu son saldırıyla birlikte şu ana kadar 3 kişi katledildi, 13 kişi de yaralandı.