Home , Avrupa , Piroğlu için Düsseldorf Sırbistan Konsolosluğu Önünde Eylem

Piroğlu için Düsseldorf Sırbistan Konsolosluğu Önünde Eylem

DÜSSELDORF| 03.06.2024| Sırbistan’da 2021 yılının Haziran ayında tutuklanan ve Türkiye’nin iadesini istediği siyasi mülteci Ecevit Piroğlu, görülen 3 iade davasının da reddedilmesine rağmen iade kampında tutulmaya devam ediliyor.

Bu durumun son bulması için 12 Şubat’ta açlık grevine başlayan Piroğlu’nun sağlık durumu giderek kötüleşiyor.

113 gündür açlık grevinde olan ve 48 kiloya kadar düşen Piroğlu için birçok eylem ve etkinlik yapıldı. Bu eylemlerin bir tanesi de Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) çağrısı ile bugün Almanya’nın Düsseldorf şehrinde bulunan Sırbistan Konsolosluğu önünde yapıldı.

Saat 11:30’da biraraya gelen kitle ‘’Freiheit Für Ecevit Piroğlu’’ sloganı eşliğinde mitinge başladı. Alınteri, AGİF, ATİF, MLPD, ADHK,SKB,YDG ve Partizan flamalarının taşındığı eylemde Piroğlu’na Özgürlük Komitesi, MLPD, TSP ve ATİF adına konuşmalar yapıldı.

Yapılan konuşmalarda, bugüne kadar yapılan bütün girişimler sonuçsuz kalırken, 27 Mayıs’ta hastaneye kaldırılan Piroğlu’nun durumunun giderek ağırlaştığı kaydedilerek ’’Sırbistan devletini, faşist Türk devleti ile kirli pazarlıklardan vazgeçmesini ve uluslararası hukuka uyarak Piroğlu’nu derhal serbest bırakmasını istiyoruz.“ dendi.

Eylemde sık sık „Ecevit Piroğlu’na Özgürlük!“, „Yaşasın Enternasyonal Dayanışma„ ve „Politik Tutsaklara Özgürlük„ sloganları atıldı.

Eylem yapılan konuşmaların ardından Konsolosluğa bir dosya verilerek sonlandırıldı.