Anasayfa , Avrupa , Pınar Aydınlar ile ‘Seçimler ve Neden HDP’ Paneli Gerçekleştirildi

Pınar Aydınlar ile ‘Seçimler ve Neden HDP’ Paneli Gerçekleştirildi

IMG-20150406-WA0008La Hey | 07-04-2015 |  Hollanda’nın La Hey kentinde Hollanda Federasyonuna HTİF’e bağlı TİOD HDP seçim komisyonun organize ettiği “Seçimler ve Neden HDP” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Panele  HDP Milletvekili Aday adayı Pınar Aydınlar ve HTİF başkanı Çetin Çetin konuşmacı olarak katıldı.  Program açılışında möderatör (HTİF’e bağlı TİOD başkanı) La Hey bölgesi seçim çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak,  bu vb özgün çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ardından HTİF başkanı ‘HDP Hollanda çalışmaları için oluşturulan merkezi komitede yer alıyoruz. HDP mevcut siyasal partiler arasında desteklenmesi gereken, emek hareketinin birleştiği en ilerici partidir. Bu sebeple bizlerde tüm Avrupa çapında örgütlü bulunduğumuz alanlarda oluşturulan komitelere dahil olarak bu süreci birlekte örgütleyeceğiz çünkü bizler aynı düşmana karşı savaşan devrimciler, komünistler olarak en doğru yöntemin birlikte hareket etmek olduğuna inanıyoruz’ dedi. IMG-20150406-WA0007

Pınar Aydınlar ise konuşmasında ‘neden HDP’  sorusu üzerinde durdu. Sık sık alkışlarla sözü kesilen Pınar Aydınlar “ …… HPD Kürt partisidir genel algısına karşın bunun böyle olmadığını, HDP hem Kürtlerin aynı zamanda sosyalistlerin, aynı zamanda kadınların, emekçilerin, gençlerin, engellilerin, yani hepimizin ortak partisidir. Mevcut sistem HDP’yi bilerek ‘Kürt partisi’ olarak lanse ederek marjinalleştirmeyi hedeflemektedir” dedi.

Ardından soru cevap bölümüne geçildi.  Katılımcıların ezici çoğunluğunun Alevi derneklerinden gelen dinleyiciler olması, gelen soruların bu yönlü olmasında belirleyiciydi. Söz alıp konuşan dinleyiciler esasen Alevilik konusunda CHP ve HDP arasındaki yaklaşım konusuna dikkat çektiler.

IMG-20150406-WA0010Devamında La Hey HDP seçim komisyonu adına bir açılama yapıldı. Açıklamada La Hey kentindeki seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek, 25 Nisanda yapılacak olan Hollanda Dayanışma Gecesine katılım çağrısında bulundu. Ayrıca TİOD derneğinin  böyle bir etkinliğe düzenlemelerinden ötürü duydukları memnuniyeti belirtti.

Bu bölüm HTİF başkanını ‘ Aleviler, sosyalistler, devrimciler, Kürtler olarak bu birliklteliğimizi HDP çalışmasıyla sınırlamayıp bundan sonraki mücadelemizdede sürdürmek başta HTİF olarak bizim sonrada tüm dostlarımızın önemsemesi gerekir’ dedi.

Pınar Aydınların ve Grup Rengi İsyanın ezgileriyle devam eden program halaylarla son buldu.