Home , Haberler , PdA ( Avusturya Emek Partisi) : ATİK yalnız değildir!

PdA ( Avusturya Emek Partisi) : ATİK yalnız değildir!

UnknownVİYANA | 15 Nisan Çarşamba ATİK Üyelerinin evleri özel Polis Timleri tarafından basıldı ve 12 ATİK Üyesini tutukladılar. Bir terör örgütünün ele başı olmaktan tutuklandılar.
ATİK, Avusturya da ATİGF olarak çalışıyor , Göçmen hakları için mücadele ediyor, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele veriyor ve İşçi hakları için aktif, politik çalışıyor, uluslar arası kardeşlikten vazgeçmeden enternasyonal dayanışmayı savunuyor.
ATİGF aynı zamanda KOMinterin kurucularındandır. KOMintern enternasyonalist-mücadeleci sendika perspektifıdır. Şu anda 2 temsilcisi ile İşçi odalarında yerlerini almışlardır.
ATİK üyelerinin tutuklanması Almanya Devletinin dinci-militarist-otoriter Erdoğan Hükümeti ile birlikte çalıştığının kanıtıdır. Bu baskılar ve şiddet Türkiye de ve dış ülkelerde ilerici ve demokratik güçlere yapılan en üst zirveye ulaşmıştır. Bu baskı Türkiye deki Parlamento seçimleriyle alakalı olduğu ortadadır. Erdoğan Hükümeti ilerici Kürt ve Türk Partisi HDP nin başarıya ulaşmasından korkuyor.
Son haftalarda sayısı belli olmayan ilerici demokratik Türk veya Kürt örgütlerine, derneklerine ve insanlara Erdoğan hükümeti tarafından yapılan aktif veya pasif saldırıyı hissetmekteyiz. Biz bu kurumlarla omuz omuza Fabrikalarda, yürüyüşlerde, günlük sendika işimizde, enternasyonal alanda ve Faşizme karşı beraber çalışmaktayız.
PdA olarak yoldaşlarımıza ve mücadele arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kınıyoruz ve bunların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Hem ATİK ın, hem Yeni Kadının ve de Yeni Demokratik Gençlik’in yanındayız.
Biz bu yapılan baskıyı ret ediyoruz. Bu anlamla yapılan ev aramaları, maddi ve manevi zarar ve alınan eşya ve bilgilerin geri teslim edilmesi gerekir.
Biz Türkiye deki ilerici ve demokratik Güçlere yapılan saldırı ve şiddetin durmasını talep ediyoruz.
Biz ve yoldaşlarımız, politik mücadele arkadaşlarımız ve sendikadaki yoldaşlarımız yeni baskı aracı ‘’McCarthyismus’’ ile batı Avrupa da büyüyen Polisin keyfi uygulamaları, Şiddeti, Adalet tarafından izlenmekte, Anti Faşist mücadelemiin ve sınıf kavgamızın devam edeceğini duyuruyoruz.
Onların Baskılarına karşı biz ATİK le dayanışacağız
ATİK Üyeleri derhal serbest bırakılsın!
Türkiye ve dışındaki İlerici ve demokratik güçlere yapılan saldırı derhal dursun.
Tüm ilerici politik tutsaklara özgürlük!

PdA (Avusturya Emek Partisi) Parti yönetimin açıklaması, Viyana, 16. Nisan 2015