Home , Haberler , PARTİZAN: Hatip Dicle Halkın Vekilidir!

PARTİZAN: Hatip Dicle Halkın Vekilidir!

TÜRKİYE | 22 – 06 – 2011 | Yüksek Seçim Kurulunun KCK davasından tutuklu bulunan Hatip Dicle’nin milletvekilliğini düşürmesi sonrasında halkın ve birçok kurumun tepkileri büyüyor. Partizan da yaptığı yazılı açıklamayla, siyasal soykırımın bir örneği olarak nitelendirdiği kararı kınadı.

Elektronik posta üzerinden basına gönderilen “Siyasal Soykırıma Son! Hatip Dicle Halkın Vekilidir!” başlıklı açıklamanın tümü şöyle:

KCK tutsağı Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin YSK tarafından engellenmesini protesto ediyoruz. Hatip Dicle Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Amed adayı olarak seçimlere girmiş ve aday olduğu bölgede % 91 oranında oy alarak milletvekili seçilmiştir. Devlet tarafından alınan bu karar Kürt ulusuna dayatılan siyasal soykırımın bir örneğini teşkil etmektedir.

YSK’nın verdiği bu karar “hukuki” bir karar değil, siyasi bir karardır. Ve yalnızca devletin bir kurumu olan YSK’ya ait bir karar olarak görülmemelidir. Bu karar çok açıktır ki devletin Kürt ulusal sorununa yaklaşımının yalın bir ifadesidir. Kürt ulusunun demokrasi mücadelesinin önüne set oluşturma çabalarının sonucudur.

Bu karar, yalnızca Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin engellenmesi için verilmiş bir karar değildir. Bu karar, başta Dicle’ye oy veren yüz binler olmak üzere Kürt ulusunun tamamının iradesini yok sayma kararıdır. Bu karar, devletin kendi “demokratikleşme” söylemlerini yine kendi faşist pratikleri eşliğinde çürütme kararıdır.

YSK’nın kararı, devletin “demokrasi” maskesinin, söz konusu Kürt ulusunun hakları olduğunda nasıl da parçalandığını bir kez daha göstermiştir. Zaten seçim süreci boyunca egemenler, sistem partilerinin ağzından Kürt ulusuna yönelik ırkçı ve şoven yaklaşımını sürdürmüş; Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adıyla yapılan tüm seçim hazırlıklarını engellemeye çalışmış; halkın eylemlerine panzer, gaz bombası, tazyikli su ve kurşunlarla saldırmıştır. Ve hatta Amed Çermik’te yine YSK kararı protestosu esnasında İbrahim Oruç adlı genci hedef gözeterek katletmiştir.

Emekten, özgürlükten yana olan ve bunun mücadelesini veren bizler; faşizmin “tek dil, tek devlet, tek bayrak” safsatasını kabul etmiyoruz. Ve faşizmin, başta Kürt ulusu olmak üzere tüm ezilen kesimlere reva gördüğü zulüm karşısında sessiz kalmayacağımızı ve Kürt ulusunun haklı mücadelesinin yanında yer alacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Devletin Hatip Dicle şahsında verdiği “siyasal soykırıma devam” kararı, imha ve asimilasyon siyasetinin devam ettiğinin ve yeni süreçte de devam edeceğinin en somut göstergesidir. Bu gerici siyaset ancak emekçi ve ezilenlerin ortak ve kararlı mücadelesi ile geri püskürtülecektir!

Siyasal Soykırıma Son!

Askeri ve Siyasi Operasyonlar Durdurulsun!

Anadil Haktır, Engellenemez!

PARTİZAN