Home , Avrupa , Alman polisi Hannover’de Kürtlere saldırdı

Alman polisi Hannover’de Kürtlere saldırdı

“Öcalan Kütüphanesi-Öcalan ve Tüm Tutsaklara Özgürlük“ bir aydır yollarda olan otobüs Almanya’nın Hannover kentinde polis tarafından engellendi. Otobüs üzerindeki Öcalan resminin kaldırılmasına tepki gösteren Kürdistanlılara polis gaz ve coplarla saldırdı.

Daha önce Almanya’nın Stuttgart, Hamburg ve Berlin kentlerine uğrayan otobüsün dünkü durağı ise Hannover oldu. Bir ay boyunca herhangi bir engellemeyle karşılaşmayan otobüs sadece Brüksel’de otobüs ırkçı bir saldırıya uğramıştı.

Öcalan resimleri kapatıldı!

Hannover yakınlarındaki Lehrte’de polis tarafından durdurulan Öcalan Otobüsü’nün içerisi didik didik arandı. Polis, otobüs üzerindeki Öcalan resimleri kapatılmadığı taktirde aracın hareket edemeyeceğini bildirdi. Öcalan otobüsünün Berlin’den geldiğini unutan polis, „Öcalan resmi yasak, ya üzerini kapatırsınız ya da çıkartırız“ diyerek tehdit etti.  Girişimlerden sonuç çıkmadı, polis aracın ön, arka ve yan taraflarındaki Öcalan fotoğraflarının üzerini beyaz bir bezle kapattı.

Polis konvoyu eşliğinde Hannover istasyonuna varan Öcalan otobüsü burada toplanan kitle tarafından „Öcalan“ sloganlarıyla karşılandı. Kitlenin sadece TEV-DEM bayrağı taşımasına izin verildi. Öcalan fotoğrafının kapatılmasını protesto eden kitle, fotoğraf üzerindeki bezlerini kaldırınca polis kitleyi dağıtmaya çalıştı.

Polis fotoğrafı söktü!

Otobüs üzerindeki Öcalan fotoğraflarını sökmeye başlayan polise eylemciler tepki gösterince polis gaz sıktı, coplarla saldırdı. Aralarında yaşlıların da bulunduğu çok sayıda kişi darp edildi, yere düştü, çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Üzerinde Öcalan fotoğrafı bulunan tişört giyen bir kişinin gözaltına alınma girişimi de kitle tarafından engellendi.

Polis kuşatması altında eylemini sürdüren Kürtler sık sık „Öcalan“ ve „PKK“ sloganları atarken, „Öcalan’a özgürlük“, „Erdoğan istiyor Almanya uyguluyor“, „Demokratlar parmaklıklar ardında“ yazılı dövizler taşındı. Eyleme katılanların başlarına „Öcalan“ yazılı bandanalar takarken, Öcalan’ın kitapları havaya kaldırılarak gösterildi. Öcalan posterinin açılmasına ise polis tahammül edemedi.

AKP polisini aratmadı

Polis saldırısında hedef alınarak gözüne gaz sıkılan NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Koçer, „Kitlemizin iki katı polis var burada. Halkımız polis ablukasında. Gerginlik altında eylemimizi sürdürüyoruz. Hannover’de AKP polisini aratmayacak bir saldırı oldu. Polis saldırısına karşı halkımız provokasyona gelmedi. Bu yasak ve saldırıyı kabul etmiyoruz. Türkiye’de bile taşınabilen Öcalan fotoğrafları Almanya’da yasak. Hannover’de Hitler faşizmini bize yaşattılar“ dedi.

Öcalan’la yola devam 

Yollarına Dortmund ve Frankfurt’la devam edeceklerini belirten Koçer, „Öcalan fotoğrafları tekrar yapıştırılacak ve yolumuza öyle devam edeceğiz“ diye belirtti.

Öcalan’a Özgürlük Otobüsü Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç’in ardından Almanya’nın başkenti Berlin’deydi.

https://www.youtube.com/watch?v=lvK3_M0XOI0