Home , Haberler , Partizan: “Gözaltıları protesto ediyoruz”

Partizan: “Gözaltıları protesto ediyoruz”

gazipartizanTÜRKiYE |18-06-2013 | Bu sabah saatlerinde şafak baskını operasyonlarıyla 70 kişinin gözaltına alınmasını protesto eden Partizan, yaptığı açıklama ile “Faşist TC devletinin; haftalar süren direniş sırasında korku bariyerlerini kıran bir halk gerçekliği karşısında gerçekleştirdiği tüm bu saldırılar, halkın mücadele konusunda edindiği deneyimi, kazanımı elbette yok edemeyecektir” dedi.

Açıklamanın tam metni aşağıdadır:

 

Basına ve Kamuoyuna

Gezi Parkı’nda gerçekleştirilmek istenen yağma ve talan projesine karşı başlayan direnişin ülke çapında bir isyan dalgasına, ayaklanmaya dönüşmesi karşısında TC devleti, yaklaşık 20 gün boyunca ülkede terör estirmiş ve son olarak 15 Haziran’da Gezi Parkı ve ardından tüm illerdeki direniş çadırlarına yönelik pervasız saldırısını gerçekleştirmişti. Bu polis terörü sırasında 5 kişi gaz bombası kapsülü, kurşun ya da yoğun gazdan kaynaklı yaşamını yitirmiş, onlarcası ağır binlerce kişi yaralanmış ve yine binlerce kişi gözaltı terörüne maruz bırakılmıştı.

Devlet, Gezi Parkı direnişi karşısındaki çaresizliğinin intikamını almak için bu sabah saatlerinden itibaren adeta “cadı avı” başlatmış ve devrimci, demokrat ve ilerici kesimlerin hedef alındığı bir şafak operasyonu ile Ankara ve İstanbul’da 70 kişiyi gözaltına almıştır. ESP ilçe binaları, ETHA, Atılım Gazetesi’ne baskın düzenleyen devletin kolluk kuvvetleri; aralarında ESP, SGD, Mücadele Birliği, Kaldıraç, BDSP, Öğrenci Kolektifleri üyeleri ile ETHA, Atılım Gazetesi çalışanlarının da evlerini basmış ve gözaltına almıştır.

Bu gözaltı terörü, açıktır ki, devlet, 20 gün süren Gezi Parkı direnişi karşısında çaresizliğinin faturasını devrimcilere ve demokratlara ödetmek istemektedir. Direnişte olması gereken yerde yer alan ve devlet değil halkın haberciliğini yapan devrimci, demokrat kurumlar, gazeteler, haber ajansları günah keçisi ilan edilerek direnişin kazanımlarına saldırmak istiyorlar.

Ancak faşist TC devletinin; haftalar süren direniş sırasında korku bariyerlerini kıran bir halk gerçekliği karşısında gerçekleştirdiği tüm bu saldırılar, halkın mücadele konusunda edindiği deneyimi, kazanımı elbette yok edemeyecektir.

Devletin bu saldırganlığı karşısında birlikte, omuz omuza mücadele yürütmenin zamanıdır.

Tüm duyarlı halkımızı bu gözaltıları protesto etmek amacıyla saat 15.00’te Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde yapılacak açıklamaya bekliyoruz.

 

PARTİZAN