Home , Haberler , Partizan: Eylül’de direnişi büyütüyoruz

Partizan: Eylül’de direnişi büyütüyoruz

partizan_taksim_gezi_İSTANBUL | 07 – 09 – 2013 |6 Eylül günü ODTÜ’deki direnişe polis saldırısıyla başlayan eylemler ülkenin dört bir yanına yayıldı. ODTÜ’deki direnişle dayanışmak için birçok ilde eylemler düzenleniyor. Partizan da „Eylül’de direnişi büyütüyoruz“ şiarıyla yaptığı açıklamayla isyanı büyütmeye çağırdı. Partizan açıklamasının tam metni şöyle;

Ayaklanmaların, direnişlerin, isyanların tarihe yazıldığı günlerden geçiyoruz. Gezi ayaklanmasında “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diye haykıran milyonlar egemenlerin korkularını büyütmeye devam ediyor.

Gezi ayaklanmasıyla beraber ülkemizin dört bir yanında sokağa dökülen milyonlar eve dönmüyor. Uzun yıllardır biriken öfke bir kez patladı. Halk, korku duvarlarını yıktı.

Ayaklanma boyunca, plastik/gerçek mermilere, coplara, gaz bombalarına, TOMA’lara… devlet terörüne karşı halk barikat barikat direndi. 5 direnişçi yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı ve gözaltına alındı, onlarcası tutuklandı. Ama kazanan tarafın direniş olması engellenemedi. Süreç içerisinde direnişin biçimi değişse de günümüze kadar kendini koruyarak sürdü. “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” söylemi forumlarda vücut buldu. Halk tartışıyor, örgütleniyor ve sokakları dolduruyor.

Devlet cephesinden ise Gezi ayaklanmasının ilk günlerinden itibaren kendini her ifadede gösteren korku, “Eylül’den sonra üniversitelerin açılmasını bahane edebilirler, spor gösterilerini bahane edebilirler” şeklindeki bir dizi açıklamayla “Eylül ayı sendromu”na döndü. Ki sendromları yersiz de değildi; ODTÜ direniyor.

Süreç içerisindeki açıklamalarıyla, okulların açılmasına paralel eylemler sürecinin daha da harlanacağı ve hükümete karşı yeni “komplo”lar geliştirileceği propagandasını ağızlarından düşürmeyen devlet erbabının korkusunun karşılığı, gözaltılar, tutuklamalar, baskılar, üniversitelere yerleştirilen polisler…; devlet terörü oldu. Ama bütün çabalar nafileydi. Yıkılmıştı bir kez korku duvarları.

#direnODTÜ

ODTÜ’nün içerisinden geçirilmesi planlanan yolla birlikte 40 bin ağacın kesilmesine karşı çıkan ODTÜ öğrencileri ve bölge halkının çadırlarda sürdürdüğü direnişe 6 Eylül günü polis saldırısı gerçekleşti. Plastik mermi, cop, gaz yanı sıra TOMA ve Akreplerle saldıran polise ODTÜ gece geç saatlere kadar, kurduğu barikatlardan direnerek karşılık verdi. Gezi ayaklanmasının intikamını almak istercesine saldırılmasına karşın, saldırıların sonucu eylemlerin daha da büyümesi oldu. Polis teröründen birçok kişinin yaralandığı ve gözaltına alındığı haberlerinin duyulmasıyla birçok yerde ODTÜ’ye destek eylemleri gelişti. Ülkemizin dört bir yanında halk sokağa döküldü.

AKP Hükümeti ODTÜ ile Gezi ayaklanmasının intikamını almak istiyor. “YÖK gereğini yapacaktır ve konuyla ilgili olarak bizler de gereğini yapacağız” şeklindeki açıklamasıyla Tayyip şimdiden tehditler savurmaya başladı. Ama gerçekleşen direniş de gösterdi ki Gezi’den sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olması mümkün değil. Halkımız sokaklarda barikat barikat direndi/direniyor. ODTÜ’den başlayan direnişle dayanışmak için “Her yer ODTÜ her yer direniş” şiarıyla ülkemizin birçok yerinde bugün de eylemler düzenlenecek. Gün Gezi’nin intikamını almak, halkı sindirmek isteyenlere karşı barikat barikat korkularını büyütmenin, öfkeyle direnmenin günüdür. Gün direniş günüdür.

Faşist devletten hesap sormanın bilinciyle alanları kızıllaştıralım! ODTÜ’den yayılan direnişe omuz verelim! Gezi ayaklanması ruhuyla isyanı büyütelim!

PARTİZAN

KAYNAK: ÖZGÜR GELECEK