Home , Haberler , Partizan: Devrimci Dayanışma Gözaltında Kaybedilmesini Engelledi

Partizan: Devrimci Dayanışma Gözaltında Kaybedilmesini Engelledi

TÜRKİYE | 17 – 03 – 2010 | Partizan yaptığı Ali Yetkin’in bulunmasının Türkiye’de ve Türkiye dışında gösterilen devrimci dayanışma örneğinin sonucu olduğunu açıkladı. Partizan yayımladığı açıklamada sorumluluk gösteren tüm kurumlara teşekkür etmeyi borç bildiklerini söyledi.

Elimize elektronik posta yoluyla ulaşan ve Devrimci, demokratik, ilerici ve yurtsever kamuoyuna yönelik yazılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

Ülkemiz egemenlerinin devrimci ve sosyalistleri, ilerici ve yurtseverleri, aydınları hedef alan gözaltında kaybetme saldırısı yeni başvurduğu bir yöntem olmadığı gibi ihtiyaç duyduğunda devreye sokabileceği kanlı bir yok etme politikası olarak karşımıza her dönem çıkmaktadır/çıkarılacaktır.

Gözaltında kaybetmelere karşı mücadele bu nedenledir ki günümüzde olduğu gibi gelecekte de devrimci ve demokratik kamuoyunun gündeminde önemli bir yere sahip olacaktır.

Devrimci, demokrat, ilerici ve yurtseverlere yönelik geliştirilen her türlü saldırıyla egemenler; işçi ve emekçilere, devrimci kitlelere gözdağı vermeyi, sindirmeyi, korku çemberiyle kuşatmayı hedeflemektedir.

Devrimci dayanışmanın, sahiplenmenin, saldırılara karşı direnerek faşizme karşı devrimci iradenin güzel örnekleri böylesi süreçlerde açığa çıkmakta ve giderek kökleşmektedir. Faşizme karşı mücadelede önemli deneyimler biriktiren devrimci demokratik kamuoyu haznesine “Ali Yetgin’i sağ aldınız, sağ istiyoruz” şiarıyla yeni bir halka daha eklemiştir.

8 Mart’tan 16 Mart’a kadar gözaltına alındığı karakol ve tutulduğu Metris Hapishanesi başta olmak üzere devletin bütün yetkili kurumlarına ailesinin ve bizlerin yaptığı tüm başvurulara verilen “bizde yok” yanıtı gözaltında kaybedilmek istendiği kanısını güçlendirmiş, bizleri dostlarımızla birlikte kamuoyu oluşturacak eylemler örgütlemeye yöneltmiştir.

Bu nedenledir ki devrimci dayanışma zemininde harekete geçmeyi bir sorumluluk olarak gören yurtiçinde ve yurtdışındaki devrimci kurumlara, kitle örgütlerine, insan hakları örgütlerine, hukuksal sürece müdahil olan avukatlara, olayı meclise taşıyan BDP’li milletvekili Şerafettin Halis’e ve eylemlere katılarak destek veren herkese teşekkür etmeyi borç biliyoruz.

 

Yaşasın devrimci dayanışma!