Home , Avrupa , Parti ve Devrim Şehitleri İsviçre’de Anıldı

Parti ve Devrim Şehitleri İsviçre’de Anıldı

isvicreocakanmasiBASEL | 30 – 01 – 2009 | ‚Belki Biz Olmayacağız Ama, Bu Çelik Aldığı Suyu Unutmayacak !‘
İbrahim Kaypakkaya
Geçen Pazar günü İsviçre’nin Basel şehrinde 150’yi aşkın bir kitle katılımıyla bir kez daha Türkiye ve Dünya halklarının kurtuluşu uğruna canlarını seve seve feda edenler anısına anma etkinliği gerçekleştirildi. Anma etkinligi Proleterya Partisi ve Devrim şehitleri için yapilan saygı duruşuyla başlanıldı, insanlık adına büyük umut verenlerin ve bu ugurda canlarını feda edenler için hazırlanan sinevizyon gösterimi bir kez daha çoşku, hüzün ve inanç dolu yürekler nefeslerini tutarak gösterimi izledi.

İsviçre Partizan Taraftarları’nın bildirdiğine göre program, Zurich Gençlik ve Kültür evi bünyesinde faaliyet yürüten ‚Mavi Yol Şiir Grubu‘ izleyicilere güzel bir şiir dinletisi sunarak alkışlar arasında başlatıldı.

Ardından güne ilişkin Partizan adına bir temsilci konuşmasını yaptı. Konuşmada şehitlerin bizlere bıraktığı bayrağı, burçlara dikene kadar devam edeceklerini, Filistin halkına karşı yapılan katliamı, Dünyayı saran ekonomik kriz ve bu krizin dünya halklarının daha fazla yoksulluğa ve açlığa mahkum edileceği işaret edilerek, emperyalizm-kaptalizm var olduğu müddetce katliam ve açlıkların devamı kaçınılmaz olduğu gerceği bugün daha hissedilir bir şekilde ortada olduğunu, ve bügün devrimci, komünist güçlere önemli görevler düştüğünü dile etirdi. Konuşmasında devamla, zaten devrimci önderlerinde bizlere miras bıraktığı, daha güçlü birlikteliklerle dünya halklarına umut olmak gerektiğinin bilince çıkarılmasını, ‚Daha büyük zaferler için, Birleşelim, Direnelim ve Savaşalım‘ sloganının bizim için çok şeyleri ifade ettiğinin altını cizerek konuşmasını bitirdi.

Ayrıca anmaya katkı sunan MLKP taraftarlarınca mesaj okunarak devrimci dayanışmanın güzel örneğini sunmaları katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandı. Programın son bölümünde, Zurich derneğinde faaliyet yürüten saz ekibinin kısa müzik dinletisi sundu. Etkinlik; yoğun bir kitle katılımının olması, programın kısa ve net mesajlar vermesi açısından katılımcıların coşkusu ve beğenisiyle Anma Etkinliği bitirildi.