Anasayfa , Avrupa , Paris'te DETUDAK paneli

Paris'te DETUDAK paneli

PARİS | 23 – 03 – 2010 | 18 Mart Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Günü vesilesiyle, 20 mart cumartesi günü Paris’te bir panel düzenlendi. DETUDAK bileşenleri (UPOTUDAK, AÖTDK, AÖTK, ADHK) ve ODAK dergisi tarafindan ACTİT derneğinde düzenlenen panele kurumlar adına bir arkadaş ve ÇHD´den avukat Kazım BAYRAKTAR konuşmacı olarak katıldılar.

Panelde ilk sözü kurumlar adına konuşan temsilci DETUDAK`ın amaç ve hedeflerini anlatarak konuşmasına başladı. Konuşmasına “emperyalist-kapitalist saldırılarda cezaevleri ve politik tutsakların bu saldırılar karşısındaki tavırları”nı geçmişten ve günümüzden örnekler vererek anlattı.

Daha sonra söz alan Av. Kazım BAYRAKTAR yeni TCK ve TMK kapsamında yapılan soruşturmalar ve verilen cezalar hakkında kitleye bilgiler sundu. Bu ceza ve soruşturmalarda kısmi değişiklikler olsa da cezaevleri ve mahkemelerin “emperylist-kapitalistlerin iktidalarını güvende tutmak için üslendikleri görevlerini aynen koruduğunu ve yerine getidiğini” söyledi. Av. Kazım BAYRAKTAR konuşmasının devamında özellikle F tipi cezavleri ve buralarda yaşanan insan hakları ihlalleri hakkında açıklamalarda bulunarak, cezavlerindeki Tecrit ve Tradmenler nasıl uygulandığı konusuna da değindi.

“Özellikle politik tutsakları sindirmek ve depolitize etmek için devlet tarafından her türlü saldırının ve yolun denendiğini” söyleyen BAYRAKTAR devletin yıldırma politikalarının bir parçası olan bu saldırıların sadece mahkumlara değil, ailelere de uygulandığını belirtti. Bu saldırıları geri püskürtmenin içerde ve dışarda yaratılacak bir örgütlü mücadeleyle geri püskürtüleceğinin de altını çizdi.

“Devrimden yana tavır koyanların en kötü şartlarda dahi olsa ve hangi tip cezaevinde olursa olsun devrimci kişiliğinden hiç birşey kaybetmeden dimdik bir şekilde mücadeleye devam edeceklerinden hiç tereddütüm yok” diyen Av. K. BAYRAKTAR TEKEL direnişi süreci, kazanımları, devrimci-demokrat kurumların tavrı ve çıkarılması gereken dersler konusunda düşünceleini belirtip sunumunu tamamladı.

Panelin ikinci bölümünde dinleyiciler söz alarak düşüncelerini belirterek konuşmacılara sorular yönelttiler. Soruların cevapladırılmasından sonra yapılan toparlama bölümüyle panel sonlandırıldı.