Anasayfa , Avrupa , Mannheim’de Seçim Sürecine İlişkin Panel Gerçekleştirildi

Mannheim’de Seçim Sürecine İlişkin Panel Gerçekleştirildi

Mannheim |02.07.2018| ProMigra Derneği’nde 1 Temmuz Pazar günü seçimlerle alakalı bir panel gerçekleştirildi. “Seçimlerin değerlendirilmesi bağlamında olası politik gelişmeler” başlığıyla gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan ve gazeteci-yazar Hayko Bağdat katıldı.
OHAL ve KHK’ların, baskı, katliam ve tutuklamaların gölgesinde gerçekleştirilen 24 Haziran Türkiye seçimlerine dair değerlendirmelerde bulunan ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan, AKP iktidarının ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini bu politikalarla var ettiğini ancak ezilenlerin birliği ile bu gidişatın değişmesinin mümkün olacağını söyledi. Büyük değişimlerin seçimlerle mümkün olmadığını belirten Gürcan, seçimlerin demokrasi mücadelesinin ayaklarından birisi olduğunu ve asıl mücadelenin seçimlerden sonra başladığını söyledi.

Gürcan “Kadınların, LGBTİ+’ların, Kürtlerin, Ermenilerin, Alevilerin, Süryanilerin, Ezidilerin, işçi ve emekçilerin yani toplumun bütün ezilenlerinin birlikte mücadelesini örmemiz en acil görevlerimizden birisidir. Avrupa’da da Türkiye’de olduğu gibi sağcılığın arttığını görüyoruz. Burada da kazanılmış haklarımıza yönelik saldırılar artıyor. Faşizmin yükselişine karşı heryerde daha örgütlü hareket etmeliyiz” dedi.
Gürcan’dan sonra söz alan gazeteci-yazar Hayko Bağdat ise bu sürecin herkesin omuzlarına çeşitli yükler yüklediğini belirtti. Türkiye ve Osmanlı tarihi boyunca “devletin bekası” için farklı kliklerin defalarca bir araya gelerek ezilenlere karşı bir birlik içinde hareket ettiklerini söyledi. Bağdat konuşmasında Muharrem İnce ve CHP meselesini tartışmak yerine demokrasi talebinde bulunan ve Türkiye’nin gidişatından rahatsız olan kitleleri örgütlemek için ne yapılabileceğini tartışmak gerektiğini söyledi. Ezenlerin birliğine karşı ezilenlerin birliğinin örülmesinin aciliyetini belirten Bağdat, Avrupa’da yaşayan göçmenlerin Türkiye’den gelmekte olan ve gelecek olan mülteci akınına hazırlıklı ve dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.
Bağdat’ın sunumunun ardından ise katılımcılar söz alarak görüş ve sorularını yönelttiler. 2 Temmuz Sivas Katliamı’nı hatırlatan katılımcılar bugün daha fazla katliamın yaşanmaması için dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini söylediler.