Anasayfa , Avrupa , Paris ve Farqin Katliamları, Zürich ve Baselde Protesto Edildi!
Zürich`teki Yürüyüsten Kareler...

Paris ve Farqin Katliamları, Zürich ve Baselde Protesto Edildi!

14.11.2015 Cumartesi günü, Zürich ve Basel`de gerçekleştirilen yürüyüşlerle, Farqin ve Paris katliamları protesto edildi.

Züric

Zürich`te, Isviçre Demokratik Güçbirliği`nin çağrisiyla bir araya gelen yüzlerce kişi, Farqin ve Paris katliamını nefretle kınadılar. Farqin`de, TC faşizminin gerçekleştirdiği zulüm ve Paris`te İŞİD tarafından gerçekleştirilen vahşi katliamın, aynı mantık ve saldırgan güçlerin gerçekleştiridiği belitildi. İDGP bileşenlerinin katıldığı eyleme, kitle oldukça öfkeliydi. İDGP tarafindan hazırlanan türkçe-almanca bildiri okunurken, sık sık katliamları kınayan sloganlar haykırıldı.Yurtsever-devrimci güçlerin ve Parizan`nın da katılım sagladığı eyleme;  İTİF ve YDG güçleri de,” Paris, Suruç, Ankara, Amed;Don`t pray rise up!” yazili,  YDG imzalı pankart ve dövizlerle katılım sağlarken; YDG`nin hazırlamış olduğu almanca bildiri de okundu.

Basel

Aynı tarih`te Basel`de yapılan yürüyüşe de, devrimci-demokratik kurumların yanısıra, devrimci-demokrat ve insani değerleri taşıyan herkesin yoğun katılım gösterdiği bir yürüyüş gercekleşti. Bizler de, İTİF-YDG-Yeni Kadın olarak, üzerimize düşen görevlerimizle yerlerimizi aldık. Farqin ve Paris katliamı kınanırken, Şengal`deki zafer selamlandı. Katliamı gerçekleştiren fasist-gerici çeteleri ve ardındaki güclerin gizli-bilinmeyen bir durum olmadığı ve hesap sorulacagı belitildi. Özellikle de, Farqin`ve Şengal`deki katliam, yoketme saldırılarına rağmen, teslim olmayan ve direnen halkın zaferinin örnek ve büyütülmesi gereken bir direniş olduğu vurgulandı. Sıklıkla sloganların atıldığı coşkulu yürüyüş, disiplinli ve ilk başladığı coşku ve öfke ile sonlandırıldı.

İsviçre AHM