Home , Avrupa , AVRUPA PARTİZAN: Yoldaşımız Mazlum (İbrahim Karatepe) yi Kaybettik, Acımız Büyük!

AVRUPA PARTİZAN: Yoldaşımız Mazlum (İbrahim Karatepe) yi Kaybettik, Acımız Büyük!

12342310_1514490642183984_78821715836862221_nYoldaşımız Mazlum (İbrahim Karatepe) yi Kaybettik,  Acımız Büyük!
 
Yaşamının önemli bir kesitini devrim ve demokrasi mücadelesi içinde geciren, Partizancıların Mazlum’u İbrahim Karatepe yoldaşımızı 12 Aralık akşamı kaldığı hastahanede yitirdik.
Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu – ATİK’in bu yıl Yunanistan’da yaptığı tatil kampına katılan Mazlum yoldaş, 5 Ağustos 2015 tarihinde Atina yakınlarında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanır ve kaza sonuçunda çok sevdiği ve yanından ayırmadığı kızı Ayfer Ceren Karetepe’yi kaybeder. Kazadan sonra yaklaşık dört aydır hastahanede yaşam mücadelesi veren Mazlum yoldaşı 12 Aralıkta  2015 akşamı, saat 18.00 civarlarında tüm müdahelelere rağmen kaybettik. 
Başta ailesi olmak üzere tüm ezilenlere ve emekçilere, dostlarına, yakınlarına ve yoldaşlarına baş sağlığı diliyoruz.
Devrimin fedekar emekçisi Mazlum yoldaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız.
Devrimci Mücadelenin fedakar emekçisi Mazlum yoldaş, 1980 öncesi gençlik yıllarında Komünist önder İbrahim Kaypakkaya düşüncesiyle tanışır ve kısa zaman içinde örgütlenir. 1980 Askeri faşist cunta sürecinde kısa bir dönem hapishane süreci yaşar ve çıktıktan sonra Yunanistan’a gelmek zorunda kalır. 
 
Partizancıların Mazlum’u Yunanistan’ın Makis’i dir artık.
 
Kısa süre içinde Yunanca’yı ana dili gibi konuşmaya başlar ve uzun bir dönem Partizan temsilciliğini yürütür. Yunanistan Komünist Partisi-YKP/ML li yoldaşlarımızın çok sevdiği Makis 90 lı yıllara kadar burada kalır. Oradan Batı avrupa’ya çıkar ve İsviçre’ye gelip yerleşir. 
 
Yunanistan’da geldiği gibi örgütlü mücadelesine kaldığı yerden devam eden yoldaşımız, İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) kurucu üyeliği, daha sonra yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı, ATİK Genel Konsey üyeliği ve denetim kurulu üyeliği gibi bir çok demokratik alanda faaliyet yürüten Mazlum yoldaş, her anını mücadeleye adayarak yürümesini bilenlerdendi.
 
Devrimci-Demokratik çevrelerin yakın tanıdığı, Partizancıların sevilen emektarı Mazlum yoldaş yaşamının son anına kadar devrim heycanı ile dolu, sürekli koşuşturan ve bu anlamda çok ciddi katkı sunan bir yoldaşımızdı. Örgütlü mücadeleye katıldığı genç yaşlarından bu güne yaşamının her anını devrim ve sosyalizm mücadelesine veren İbrahim Karatepe yoldaşımızın kaybı hepimizde büyük üzüntü ve acı yaratmıştır. 
 
Mücadelemizin büyütülmesi ve bu günlere taşınılmasında emeği ve katkısı olan İbrahim Karatepe yoldaşımızın son yolculuğunda, tüm dostlarımızı, emekçileri ve yoldaşlarımızı cenaze ve anma törenine katılmaya ve yanımızda olmaya çağrıyoruz.
 
ANMA PROĞRAMI:
 
İSVİÇRE:
17 Aralık 2015 Perşembe, Saat: 17.00
Restaurant drei Könige Saal, Kleinhüningeranlage 39,  4057 BASEL
 
TÜRKİYE:
19 Aralık 2015 Cumartesi, Saat: 12.00
Kepez Cemevi, Kürecik – MALATYA
AVRUPA PARTİZAN