Anasayfa , Avrupa , PANELE ÇAĞRI: Ortadoğu’daki Güncel Gelişmeler ve IŞİD

PANELE ÇAĞRI: Ortadoğu’daki Güncel Gelişmeler ve IŞİD

panelDUISBURG | 25-09-2014 | İşbirlikçi terör örgütü ISİD’ın Suriye ve Irak’ta kendisinden olmayanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırıları giderek yayılmaktadır. Suriye Kürtlerinin Rojava’da başlattığı direnişleri, kendi öz yönetimlerini ve savunma güçlerini oluşturarak devam etmesinden sonra, uluslar arası emperyalist güçlerin maşası olan terör örgütlerinin saldırıları da giderek yoğunlaşmaktadır.

Ortadoğu’da başta ABD olmak üzere,  emperyalistlerin maşası olan; Türkiye, Katar, Sudi Arabistan gibi ülkelerin beslemesi olan IŞİD ve diğer terör çeteleri kendinden olmayanlara yönelik sürdürdüğü saldırılara her gün bir yenisi eklenmektedir. 3 Ağustos’tan itibaren Ezidi Kürtlerin yaşadığı Şengal’e yönelik gerçekleştirilen saldırılarda binlerce Ezidi katledilmiş, yüzlercesi esir alınmış ve on binlerce Ezidi yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda bırakılmıştır.

Terör örgütü IŞİT, Suriye ve Irak’ta ele geçirdiği topraklarda Suni Müslüman olmayanları zorla Müslüman yapma ve olmayanları katletme politikası, o topraklarda yaşayan kadim halklara ve inançlara yönelik toplu katliama dönüşmektedir. Yüzyıllardır o topraklarda yaşayan, Kürtler, Aleviler, Ermeniler, Asuriler, Araplar, Türkmenler, Hristiyanlar katledilerek, adeta o topraklar kan gölüne çevrilmektedir.

IŞİD, başta Hollanda, İngiltere, Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa’da bir çok ülkede kendisine bağlı kurumlar oluşturarak, dini ideolojiyi de kullanarak bir çok genci saflarına katmaktadır. AB ülkeleri devrimci, yurtsever örgütleri ‘terörist’ niteleyip, taraftarlarını tutuklarken, bu örgütün dernekleri istedikleri gibi propaganda yapıp, gençleri zehirlemektedirler. Buda AB ülkelerinin bunları beslediğinin önemli bir verisidir.

Tüm bu gelişmeleri tartışmak üzere düzenlediğimiz panele sizleri katılmaya, destek vermeye çağırıyoruz .

Panelistler:

Ulla Jelpke– Sol Parti Milletvekili

Karin Leukefeld– Junge Welt Gazetesi Yazarı

Ali Atalan– Almanya Ezidi Dernekleri Federasyonu Eş Başkanı

İbrahim Okçuoğlu- ICOR  Delegasyonundan Temsilci

Tarih: 28. 09. 2014

Saat: 14.00

Yer: DGB Haus (Stapeltor 17-19 47051 Duisburg)

 

Düzenleyen: Duisburg Demokratik Güç Birliği Platformu

Destekleyen: Linksjugend Solid, YXK Duisburg-Essen