Home , Haberler , Özgür Gelecek Yazı İşleri Müdürü’ne hapis cezası!

Özgür Gelecek Yazı İşleri Müdürü’ne hapis cezası!

kampanya

İstanbul: Özgür Gelecek davasının ikinci duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü; Özgür Gelecek gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aslı Ceren Aslan hakkında “örgüt propagandası yapmak” tan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Özgür Gelecek gazetesine yönelik açılan 15 dava dosyasının ikinci duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aslan’a yönelik “suç işlemeye alenen tahrik etme”, “suç ve suçluyu övme”, “terör örgütü propagandası yapma” suçlamalarıyla açılan ve ara mahkemelerle birleştirilen 15 dava dosyasının ikinci duruşmasında Aslan esas hakkındaki savunmasını verdi.

“Siyasi iktidar ile yargının birbirinden bağımsız olmadığı açıktır”

2015 Kasım ayından beri Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Aslan, “Burada Özgür Gelecek gazetesine Kasım 2015 tarihine dek, aynı minvalde haber ve makalelerin yayınlanmasına rağmen hiçbir soruşturma ve dava açılmamış olmasına dikkat çekmek istiyorum. Bu durum ezilenler ve onların sesi olma iddiası taşıyanlara yönelik baskı ve sindirme politikaları eşgüdümlü ilerlediğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

OHAL ile birlikte basın özgürlüğünün tamamen yok sayıldığına, çok sayıda gazeteci ve yazarın tutuklandığına, basın kurumlarının kapatıldığına dikkat çeken Aslan, “Siyasi iktidar ile yargının birbirinden bağımsız olmadığı açıktır. Basına yönelik saldırıların bu denli arttığı bir dönemde yargı da verdiği cezalarla bunu desteklemektedir” dedi.

“Burada ben değil, katliamların sorumluları yargılanmalıdır”

Aslan, yargılanmakta olduğu dosyaya dahil olan yazıların hemen hepsinin IŞİD eliyle işlenen katliamlar ve T. Kürdistanı’ndaki katliam ile yıkıma dair haber ve makaleler olduğunu belirterek, “Bir çok rapor ile belgelenmiş olan bu haberler, var olan gerçeği halka bir kez daha aktarmaktadır. Gerçeklere ayna görevi gören gazetemizdeki bu haberler bugün burada yargılanırken ölümler ve kent yıkımlarının sorumlularına dair herhangi hukuki bir işlemin başlatılmadığını hatırlatmak istiyorum. Burada ben değil, katliamların sorumluları yargılanmalıdır” dedi.

Aslan savunmasına, “Ben gazetecilik görevimi yerine getirdim ve gazetecilik suç değildir. Beraatimi talep ediyorum” diyerek son verdi.

“Basının görevi gerektiğinde iktidarı eleştirmektir”

Aslan’ın avukatı Açılım Hukuk Bürosu’ndan Av. Aylin Kırıkçu ise, “Müvekkilim basın özgürlüğü kapsamında hareket etmiştir. Ülkede yaşanan gelişmelerle paralel olarak siyasi iktidarın bu davaları açtığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı ve ekledi: “Demokratik toplumlarla basın özgürlüğünün vazgeçilmez bir unsur olduğunu eklemek istiyorum.

TC’nin basın özgürlüğü noktasında ciddi adımlar atması gerektiğini belirten Kırıkçu, “Basının görevi, halk ile iktidar arasında köprü görevi görerek gerektiğinde iktidarı eleştirmektir” dedi.  Kırıkçu son olarak Aslan’ın beraatini talep etti.

Mahkemeye verilen aranın ardından mahkeme heyeti Aslan hakkında “örgüt propagandası yapmak”tan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

http://ozgurgelecek.net