Home , Avrupa , Ortadoğu’da son gelişmeler üzerine seminer gerçekleştirildi

Ortadoğu’da son gelişmeler üzerine seminer gerçekleştirildi

partizan_1DUİSBURG-06-10-2014- Duisburg kentinde 05.10.2014 tarihinde Ortadoğu’da son gelişmeler üzerine seminer gerçekleştirildi. PARTİZAN tarafından düzenlenen seminer, dünyada ve Türkiye`de demokrasi, devrim, sosyalizm ve komünizm davası uğuruna şehit düşenler için yapılan, bir dakkikalık saygı duruşuyla başlatıldı. Ardından gidişata ilişkin yapılan kısa açıklamadan sonra sözü alan seminerci şu başlıklar altında, konuşmasını sürdürdü. Pazarların yeniden paylaşılmasında Kafkaslar ve ortadoğunun emperyalisler açısında bir kapışma alanı olarak önem kazanması. Emperyalisler arası blok çatışması, Ukranya üzerinde yapılan çatışmalar, ortadoğu’da böl, parçala ve yönet stratejisine uygun mezhep savaşlarının çıkarılması, Enerji kaynaklarını denetleme ve BOP hayata geçirme politikalarının uygulanması, İŞİD Nasıl büyüdü ve kimlerin himayesinde ilerliyor? İŞİD Neden Kürt Halkına saldırıyor? Kürtlerin Ortadoğu’daki rolleri nasıl şekilleniyor? Rojova’nın geleceği ne olacak? gibi başlıklar altında yapılan sunum yaklaşık olarak 1 saat devam etti.

Seminerin ikinci bölümünde ise yapılan konuşmalar ve sorulan sorularla birlikte yapılan toparlamada. Özellikle şu noktalara vurgular yapıldı. Ortadoğu coğrafyasında ilerici ve yurtsever güçler arasında birlikte iş yapma, güçlerini bir araya getirme konusunda önemli derecede bir zayıflık var. Bunun kısa zamanda kırılmayacağı görülmekle birlikte, bu coğrafyadaki tüm ilerici, devrimci ve yurtsever güçlerin bir araya gelerek ortak bir hareket planı çıkarmaları artık şarttır.

Ortadoğu’da anti-emperyalist mücadelenin zemini oldukça güçlüdür. Ortadoğu’da mezhep kavgaları, sömürü ve yoksulluğun tek sorumlusu gerici devlet yönetimleri ve onların ağababaları emperyalistlerdir. Bu belalar bu coğrafyadan sökülüp atılmadıkça Ortadoğu’da sular kolay kolay durulmayacaktır. Ve bugünkü esas görev Kürt halkının direnişini sahiplenmek, yanında yer almak ve mücadeleyi kazanmaları için her türlü desteğin sunulması gerekmektedir. Diyerek konuşmasını sonlandırdı. Ayrıca konunun güncel olması nedeniyle seminer kitle tarafından ilgiyle dinlenildi.