Anasayfa , Avrupa , OHAL, Dilôk, Abdullah Öcalan Üzerindeki Tecrit Zürih`te Protesto Edildi!

OHAL, Dilôk, Abdullah Öcalan Üzerindeki Tecrit Zürih`te Protesto Edildi!

 

20160827_150258OHAL, Dilôk, Abdullah Öcalan Üzerindeki Tecrit Zürih`te Protesto Edildi!

 

Faşist TC devleti ve AKP hükümeti`nin, gerçekleşen darbe girişiminin ardından, bunu bir fırsata dönüştürerek, halka ve devrimci/yurtsever güçlere dönük saldırıları artarak devam ediyor.

Dışarıda giderek sınırları aşan terör ve katliamlar, tutuklamalar , katletmeler, keyfi yaygın tutuklamalar ile ülke tam bir açık iskencehane, mezarlık ve zindana dönüştürülmek isteniyor.

Ulusal hareketin, eylemlerinin giderek yoğunlaşması ve etki gücünün gelişmesi, özellikle de Rojawa`da giderek artan etkisi ile alan hakimiyetini geliştirmesini engellemeye dönük , TC tarafından Dilôk`ta ki katliamla yaratılan kanlı„gerekçe“ ile Rojawa Kürdistanı`na dönük işgal hareketine girişmiştir. Uçaklarla , tanklarla, şeriatçı ÖSO vb, besleme çetelerle katliamlar peşindedirler.

Başta Kürt ulusal hareketi olmak üzere, tüm devrimci, demoratik güçlere, aydın, yazar, sendikacı, gazeteci, hiçbir ayrım yapılmaksızın, korkunç bir terör estirilmekte ve yaratılmak istenen korku cenderesinde, ilerici güçler teslim alınmak istenmektedir.

Dışarıda bunlar olurken, zindanlarda da tam bir tecrit, sindirme,keyfi hak gaspları, sürgünler, fiziki faşist saldırılar peşisıra devam etmektedir.

İşte tüm bu saldırı ve faşist politikalar, İsviçre-Zürih`te devrimci-yurtsever güçlerce, yapılan bir yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Dem-Kurd, HDK bileşenleri, İTİF, İsviçre Partizan,Rojawa Komitesi, vb.. güçler, Helvetiaplatz`ta gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto ettiler. Alanda yapılan konuşmalarda, faşizme karşı mücadelede kararlılık vurguları yapılırken, devrimci tutsaklar ve özelde de Abdullah Öcalan üzerindeki katı tecrit`e karşı mücadele çağrısı yapıldı.

500 kişinin katıldığı yürüyüş, atılan coşkulu sloganlarla, faşizme ve gericiliğe boyun eğilmeyeceği, karanlıkların mutlaka, devrimci mücadeledeki kararlılıkla dağıtılacağı mesajları verildi.

 

AHM-Zürih