Home , Haberler , Ogün Samast Çocuk Mahkemesinde

Ogün Samast Çocuk Mahkemesinde

İSTANBUL | 28 – 02 – 2011 | Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast’ın suç tarihinde 17 yaşında olduğu için TMK mağduru çocuklar için yapılan yasa değişikliğinden faydalanarak çocuk mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

Katil zanlısı Ogün Samast’ın İstanbul 2. Çocuk Ağır Mahkemesinde yargılanışının ilk gününde mahkeme önünde basın açıklaması yapan Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin ‚Şekli hakikatle asla yetinilmez. Ancak Hrant Dink davası bugüne kadar bu beklentileri karşılamaktan çok uzaktır. Adalet talebini karşılamaktan çok uzak bir durum ve seyir izlemiştir. Dink davası, hem adaleti karşılamadığı gibi bu konuda toplumsal vicdanı sızlatan bir seyir izlemiştir. Bu nedenle, bu davaya müvekkillerimiz, Dink ailesi ve diğer katılımcılar gelmeyecektir. Son olarak biz yine birleştirme talebinde bulunacağız‘ dedi.

Ekim 2010’da yapılan ve aralarında Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in bulunduğu mahkeme, Ogün Samast suç tarihinde 17 yaşında olduğu gerekçesiyle 6008 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun uyarınca dosyası ayrılarak ‚görevsizlik kararı‘ ile İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.