Anasayfa , Avrupa , Özgürlük” Otobüsü İsviçre’de coşkulu bir şekilde karşılandı

Özgürlük” Otobüsü İsviçre’de coşkulu bir şekilde karşılandı

İSVİÇRE|14.10.2017|“Abdullah Öcalan’a ve Politik Tutsaklara özgürlük” sloganıyla Avrupa kentlerini dolaşan özgürlük otobüsü Zürih’te düzenlenen bir mitingin ardından Basel’e gitmek üzere yola çıktı. Fransa’nın Strasburg kentinde 9 Ekim’de  yolan çıkan özgürlük otobüsü Stuttgart, Salzburg, Linz, Viyana ve 14 Ekim tarihinde de Zürih ve Basel`den geçerek yolculuğuna devam ediyor.

Özgürlük otobüsünün amacı başta Abdullah Öcalan olmak üzere hapishanelerdeki siyasi tutsakların özgürlüğü talebi ile yolculuğuna Fransa, Belçika, Hollanda, İsveç ve en son Almanya`ya kadar devam edecek.

Jin Jiyan Azadi

İsviçre’nin Zürih kentinde özgürlük otobüsünü karşılayan onlarca insan, Öcalan’ın özgürlüğünü haykırırken, “bedeli ne olursa olsun biz kazanacağız” mesajı verdi. Zürih`deki karşılamada „Kürt Toplum Merkezi“ adına almanca okunan metinin yanı sıra „Frauen Lesben Kasama“ adına da kısa bir konuşma yapıldı.

Sabah saatlerinde özgürlük otobüsünü karşılamak amacıyla Zürih Werdmühleplatz’da düzenlenecek miting alanında toplanan Kürdistanlılar, otobüsün miting alanına varmasıyla birlikte hep bir ağızdan Öcalan’ın özgürlüğünü haykırmaya başladı. Başta kadınlar olmak üzere her yaştan insanın bir araya geldiği mitingde, Öcalan’ın özgürlüğünün dünya halkları açısından ne anlama geldiğine vurgu yapılırken, uzun dönemden beridir Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridin boyutuna dikkat çekti.

Otobüsteki eylemciler miting alanındaki insanlara çiçek dağıttıktan sonra alanda Öcalan’ın kitapları tanıtılarak, Öcalan’ın fikirlerinin dünyanın içinden geçtiği sorunlara tek çözüm yolu olduğu belirtti.

Özgürlük otobüsü Zürih`de düzenlenen karşılamanın ardından konvoy eşliğinde İsviçre’nin Basel şehrindeki Barfüsserplatz’da düzenlenecek bir etkinlik için Zürih`den yola çıktı.