Anasayfa , Haberler , Özgür Yılmaz Sonsuzluğa Uğurlandı!

Özgür Yılmaz Sonsuzluğa Uğurlandı!

HABERMERKEZİ|24.11.2021| Cenaze töreninde pandemi koşullarına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti. Anma programında ilk olarak aile adına konuşan, Özgür Yılmaz’ın akrabası İsmail A. söz aldı “Biz onu bir akraba olarak değil, her zaman bir yoldaş olarak gördük. Özgür Yılmaz’ın onurlu duruşu bizlere her zaman örnektir ve örnek olmaya devam edecektir…” diyerek, cenaze törenine katılan herkese teşekkürler etti!

Sözü daha sonra Umuda Haykırış müzik grubu üyesi Mansur aldı. “Özgür abimiz, Özgür yoldaş gençlere olan güveni, güler yüzü ve yaklaşımı çok özeldi. Bize her zam “yiğidim” diye hitap ederdi. Yiğitlik, onurlu insanlara yakışan bir sözcüktür. Özgür Yılmaz yoldaş her zaman devrimci duruşuyla onurlu bir yaşamı tercih etti ve bize böyle örnek oldu. Yiğit kelimesi aslında en çok o fedakar ve emektar yoldaşımıza yakışır..” diyerek Özgür Yılmaz’ın sevdiği “Türkülerle yaşamak” eserini seslendirdi.

ATİK (Almanya Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) Eşbaşkanı Süleyman Gürcan yaptığı konuşmada “sözlerin ve kelimelerin boğazımıza düğümlendiği bir anı yaşıyoruz. Özgür abimiz, yoldaşımız kurumlarımız içerisinde en az 45 yıldır emek harcayanımız, çok değerli bir devrimciydi. Yürüttüğü sınıf mücadelesi içerisinde, başta Wiesbaden ve çevresi olmak üzere, kurumlarımıza birçok değer katmıştır. Onu her zaman emektar bir yoldaşımız olarak anacağız. O’nu Munzur’un eteklerine, sevgili oğlunun ve yoldaşlarının yanına uğurluyoruz..” diyerek, tüm ATİK bileşenleri adına yoldaşına veda etti.

Anma etkinliğinde son konuşmacı olarak Partizan temsilcisi söz aldı. “Özgür yoldaş bir değerdi. Onu 3-5 kelimeyle anlatmak mümkün değil! 1975 yılından günümüze Partizan geleneğimizden hiç kopmadı. Avrupa’daki anti-faşist, anti-emperyalist mücadelemizin yanı sıra her türden ayrımcı, ırkçı politikalara karşıda aktif bir duruş sergileyerek örgütlenmeler içerisinde yer aldı. Wiesbaden denince ilk aklımıza o gelir. Her zaman devrime ve halkına bağlı olarak yaşadı. Fedakarlığı ile örnek olarak bulunduğu tüm çevresini etkilemeyi bilen, güler yüzlü yoldaşımızı güneşe uğurluyoruz. Onu devrim ve sosyalizm mücadelemizde yaşatacağız. Başta ailesi, devrimci, demokrat ve yurtsever tüm dostlarımızın başı sağolsun..” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmacıların ardından devrimci örgütlerin mesajı okundu. Anma etkinliğine mesajını sunan MKP Hessen Örgütü ” Özgür yoldaşımızın kaybının yaşattığı büyük acıyı, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm yoldaşlarımzla paylaşıyor, dürüst, emekçi, kararlı, mücadeleci ve sıra neferi kişiliğini mücadelemizde yaşatacağız…” dedi.

Bir diğer mesajı Frankfurt TKİP taraftarları adına iletildi. Mesajda ” Özgür Yılmaz’ın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Onun taşıyıcısı olduğu değerleri devrim ve sosyalizm mücadelemizde yaşatacağız…” dendi.

Son olarak Frankfurt Nied Alevi Kültür Merkezi dedesi Kasım dede sözü alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdikten sonra, Alevi cenaze erkanına uygun bir uğurlama gerçekleştirdi.

Anma töreni yoldaşlarının ve dostlarının alkışları ve “Özgür yoldaş ölümsüzdür” sloganları eşliğinde sonlandırıldı.
Özgür Yılmaz’ın cenazesi Çarşamba günü 24.11.2021’de saat 10:30’da doğduğu köye Erzingan Handesi (Gölpınar) mezarlığına defnedilecektir.