Home , Haberler , “Özgür kadın ruhuyla faşizmi yıkalım, kadınların birleşik mücadelesini yükseltelim’’

“Özgür kadın ruhuyla faşizmi yıkalım, kadınların birleşik mücadelesini yükseltelim’’

HaberMerkezi|30.08.2017|KBDH(Kadınların Birleşik Devrim Hareketi) 29 Ağustos tarihinde yayınlanan açıklama ile Gever de bir silahlı eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.

Açıklama şöyle: Şehit Bedran Gündikremo ve Şehit Nalın Muş Devrimci Hamlesi’ne katılan Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) savaşçıları işgalci TC ordusuna karşı kapsamlı bir eylem düzenlemiştir.

Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinden Wargenima karakolu istikametinde ilerleyen zırhlı araç konvoyu Dêrav köyü yakınlarında KBDH savaşçıları tarafından hedeflenmiştir. 28 Ağustos günü saat 03.00’da gerçekleştirilen sabotaj eyleminde kırpı tipi zırhlı bir araç tümüyle imha edilmiştir. Yapılan tespitlere göre araçta bulunan 15 düşman askeri öldürülmüştür.

Sabah saat 05.00’da işgalci TC ordusu 2 kobra ve 3 skorsky helikopterle eylem alanına müdahale etmiş, kobre helikopterler Dêrav köyü ve çevresini yoğun bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgal ordusu yolu uzun bir süre trafiğe kapatmış, daha sonra alana intikal eden 5 skorsky helikopter ve 5 ambulans ile ölü ve yaralı askerleri Gever’e kaldırmıştır. Eylem ardından Hırmê, Dêrav ve Aryawa köyleri ile çevresinde başlatılan operasyon devam etmektedir.

Eylemi düzenleyen KBDH savaşçıları sağlam bir şekilde üs alanlarına çekilmiştir.

Kimdir KBDH?

KBDH(Kadınların Birleşik Devrim Hareketi) Kuruluş bildirgesini kadın mücadelesi için önemli bir gün olan 8 Mart tarihinde yaparak “Başta kadınlar olmak üzere, tüm ezilen cinsel kimliklere ve halklarımıza!” Başlıklı bir yazı yayınlayarak kuruluşunu ilan etmişti. KBDH içerisinde DKP-Kadın Komünarlar Birliği, Maoist Komünist Partisi, MLKP-Komünist Kadın Örgütü, PAJK, THKP-C/MLSPB’nin de oldugu HBDH`ne bağlı bir kadın örgütlenmesidir.