Anasayfa , Dünya , Özerk Yönetim: Suriye ile anlaşıldı

Özerk Yönetim: Suriye ile anlaşıldı

Haber Merkezi | 13.10.2019 | Kuzey Doğu Suriye Özerk Yönetimi Suriye hükümetinin sınır güvenliği görevini yerine getirmesi için anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Özerk Yönetim’den konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

”Geçtiğimiz 5 gün içerisinde sivillere yönelik vahşi suçlar işlendi. QSD güçleri, Suriye topraklarının korunması için kahramanca direndi ve bunun neticesinde şehit ve gazi verdi. Türk devletinin işgal saldırıları devam ediyor. Bu işgal saldırılarının önüne geçebilmek için Suriye hükümeti ile anlaşmaya vardık. Suriye hükümeti, Suriye sınırları ve toprak bütünlüğünün korunması görevini yerine getirecektir. Suriye ordusunun, Türk devleti tarafından işgal edilen alanların özgürleştirilmesi ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı QSD’ye destek sunabilmesi için Suriye-Türkiye sınır hattının tamamına yayılmasına izin verilmiştir. Bu anlaşma, Efrîn başta olmak üzere Türk devleti ve bağlı çete grupları tarafından işgal edilen tüm Suriye toprakları ve kentlerinin özgürleştirilmesine imkan verecektir.

Bu temelde, sınır hattında bulunan halkımız başta olmak üzere tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarına varılan anlaşmayı duyuruyoruz. Suriye ordusu, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim koordinesiyle bölgeye yayılacaktır.”

Kaynak: ANF