Home , Avrupa , Serekaniye katliamı İsviçre‘de Lanetlendi!

Serekaniye katliamı İsviçre‘de Lanetlendi!

BASEL -06-06-2014- Ohne Titel 3Serekaniye’de çeteler tarafından çocuk ve sivil halkın katledilmesini protesto etmek için, İsviçre Kürt yurtsever hareketin çağrısıyla 31 Mayıs günü Basel şehrinde protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bin cıvarında bir kitle katılımla gerçekeleşen yürüyüşe, Partizan pankartı arkasında kortej oluşturularak eylemde yer alındı.

Kitle sık sık „Kürdistan faşizme mezar olacak!“ „yaşasın enternasyonal dayanışma“ „Yaşasın hakların kardeşliği“ gibi sloganları eşliğinde Besel’in ana işlek caddesinde geçilerek miting alanına gelindi.

Miting alanında demokrasi şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardından, PYD temsilcisi katılan kitleyi selamladıktan sonra, „28 Mayıs’da Türk devletinin bizat destek sunduğu, IŞİD çeteleri tarafından bir çok köylerde kadın ve çocuklarımızı katletmiştir.“ „Bu katliamların hesabını soracağız.“ Ardından İsviçre Kürt Meclisleri adına bir konuşma gerçekleştirildi.

Ardında içinde İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu (İTİF) inde yer aldığı İsviçre Demokratik Güç Birliği adına bir konuşma gerçekleştirildi. Temsilci konuşmasına Kürtce selamlıyarak başladı. „Gün gecmiyor ki yeni bir katliam haberi almayalım, Faşizm kana doymak bilmiyor.“ Katliamlarala dolu bir çografya’da yaşıyoruz. Dersim, Maraş, Corum, Sivas, Roboski, Gezi, Soma ve Okmeydanı daha sayamadığımız onlarca katliamları neferetle kınıroruz.“ „Rojova devrimini içine sindiremeyen faşizm yeni bir katliama daha imza attı. Bu kaliam Faişist Türk devletinin her türlü desteği sunduğu ve silahlandırıp Suriye’ye saldıkları çetelerden IŞİD, Serekaniye’de bir katliam daha gerçekleştirdi. Kadın-çocuk-genç-yaşlı demeden onlarca masum Kürdü katletmiştir.“

Konuşmasını Rojova‘da gerçekleşen devrimi selamlıyarak bitirdi. Miting An Azadi An Azadi sloganlarıyla bitirildi.