Anasayfa , Avrupa , ODAK Başyazarı Yalçın İspanya’da Tutuklandı

ODAK Başyazarı Yalçın İspanya’da Tutuklandı

İSPANYA |08.08.2017| ODAK Dergisi bir açıklama ile derginin Başyazarı Hamza Yalçın’ın Barcelona’da tutuklandığını duyurdu. İnterpol tarafından arandığı gerekçesi ile tutuklandığını belirten ODAK Dergisi, “İngiltere’ye seyahat etmek için gittiği havaalanında İnterpol polisleri tarafından kırmızı bültenle aranması olduğu gerekçesi ile 3 Ağustos günü gözaltına alınmıştır. Bir gün sonra, 4 Ağustos’ta mahkemeye çıkarılan Yalçın, hızla tutuklanarak C.T Birans 1 adlı ceza evine gönderilmiştir” bilgisine yer verdi.

Konuya dair ODAK Dergisi tarafından yapılan açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz:

“Hamza Yalçın, Türkiye’de gerçekleştirdiği devrimci faaliyetlerinden ötürü Türkiye hükümeti tarafından iki kere müebbet hapis cezasına çarptırılmış bir sosyalisttir. Odak Dergisi başyazarı ve aynı zamanda İsveç Yazarlar Birliği ile Amnesty üyesi bir devrimcidir. Sosyalist fikirleri, pratiği ve yazılarından ötürü defalarca hedef gösterilmiş, çeşitli komplolara maruz bırakılmıştır. Türkiye’de ağır işkencelerden geçirilmiş ve işkence tezgahlarından alnının akıyla çıkabilmiş bir devrimcidir. Çeşitli cezaevlerinde kalmış, üst üste iki kere beraat ettiği davadan üst mahkemenin itirazları ile ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. Türkiye de yaşam şansı bulamayan Yalçın çalışmalarına yurtdışında devam etmek zorunda bırakılmıştır. Yaşadığı İsveç başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde aktif devrimci pratiğini sürdüren Yalçın, AKP’nin devrimcilere dönük saldırılarının hedefi olmuştur. AKP’nin sürekli güncellediği arananlar listesinde yer alan Hamza Yalçın, devrimci faaliyetlerinden ötürü hedef gösterilmiştir. Tutuklanmasının ardından arkadaşlarımız ile telefonda görüşme şansı bulan Hamza Yalçın, kendisini İspanya’da gözaltına alan polislerin de faşizan tutum takındığını, gözaltı sırasında darp edildiğini ve direnmesi üzerine de daha sert davranılarak işkence ile zorla ters kelepçe yapıldığını aktarmıştır. İspanya devleti tutuklanmasına gerekçe olarak kendisinin kırmızı bülten ile arandığını ifade etmiştir. Kırmızı bülten nedeni olarak ise Türkiye’de 2010 yılında Odak Dergisi çalışanlarına dönük gerçekleştirilen operasyonlar gösterilmiştir.

Hamza Yalçın Türkiye’de yetmiyormuş gibi şimdi de uluslararası çapta komplolara maruz kalıyor. Amaçları, Hamza arkadaşı Odak ile Eğitim ve Dayanışma Hareketi çalışmalarından koparmaktır. Ancak başarılı olamayacaklar.

Bizler, ODAK çalışanları olarak Hamza Yalçın serbest kalıncaya kadar her türlü dayanışma eylemlerine başlıyoruz. Bu çerçevede tüm dostlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz. Gün Hamza Yalçın ile Dayanışma Günüdür. Hamza Yalçın Derhal Serbest Bırakılsın! Türkiye hükümeti ile işbirliği halinde gerçekleştirilen komplo ve tutuklamalara hayır!

Hamza Yalçın’a özgürlük!

07.08.2017 ODAK”