Home , Haberler , Obama dünyanın bir ucuna değil, tarihin çöplüğüne gidecek!

Obama dünyanın bir ucuna değil, tarihin çöplüğüne gidecek!

ist-obama-protesto2İSTANBUL | 13 – 04 – 2009 | Obama 6 Nisan’da Ankara’ya 7 Nisan’da İstanbul’a geldi. İstanbul’da ziyareti protesto için biraraya gelen BDSP, ÇHD, DHF, ESP, Halk Cephesi, Halkevleri, Kaldıraç, Marksist Bakış, Odak ve Partizan gibi kurumlar saat 12.30’da Galatasaray Lisesi önünde „Dünya halklarının düşmanı, Amerika emperyalizminin Devlet Başkanı Obama, senin de ellerin kanlıdır ülkemizden defol“ yazılı pankart açtı.

„Katil obama ülkemizden defol“, „Yanki Go Home“, „Katil ABD Ortadoğu’dan defol“, „Yaşasın devrimci dayanışma“, „Üsler sökülsün, ABD defolsun“, „Eli kanlı Obama, ülkemizden defol“ sloganlarının gür bir şekilde atıldığı eylemde kitle İngilizce ve Türkçe yazılı „Obama defol“ dövizleri ile Liseden Taksim Tramvay durağına doğru yürüyüşe geçti.

ist-obama-protestABD emperyalizminin Ortadoğu’da gerçekleştirdiği katliam ve yağma politikasına karşı hep bir ağızdan sloganlarla karşı duruldu. Tramvay durağında basın açıklamasını Demet Şahin okudu. Açıklamanın ardından Beyoğlu MHP ilçe teşkilatında bulunan bir grup faşist tarafından sloganlar atılırken kitle „İşte burası faşist yuvası“ sloganları ile karşılık verdi. Sloganların ardından marşlarla ile eylem son buldu.

Kaynak: Umut Yayımcılık