Anasayfa , Avrupa , Londra Tohum Kültür Merkezi’nin 8 Haziran seçimlerine tavrı

Londra Tohum Kültür Merkezi’nin 8 Haziran seçimlerine tavrı

LONDRA | 30.05.2017 | Londra Tohum Kültür Merkezi 8 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler hakkında tavrını açıkladı. Yayınlanan açıklama şu şekilde:

”8 Haziran 2017 Britanya Milletvekili Seçimlerinde;
Irkçı, şoven, emperyal savaş kışkırtıcısı ve emek düşmanı düzen partilerine karşı, ilerici, devrimci, sosyalist adayları destekle!
Brexit referandumu sonrası Başbakan David Cameron’ın istifasının ardından göreve gelen Başbakan Theresa May Avrupa Birliği (AB) ile Brexit sürecini resmen başlatmasının hemen akabinde Brexit süreci konusunda ciddi görüş ayrılıklarının bulunmasını ileri sürerek ve Parlamento’nun daha bütünlük içinde hareket edebilmesi ve önümüzdeki yıllarda ‘istikrarın’ sağlanmasının tek yolu olarak bu seçimleri işaret etmişti.

Muhafazakar Parti lideri Başbakan May erken genel seçim ve olası bir seçim galibiyetiyle hedeflediği Britanya’yı politik olarak daha fazla sağa çekmek, göçmenlere ve emekçilere karşı saldırı politikalarına hız vermek ve ekonomik, sosyal, siyasal haklarda daha büyük kısıtlamalar getirmek istemektedir.

Muhafazakar parti bütün kötülüklerin kaynağı olarak göçmenleri göstererek yerli toplumda korkular ve önyargılar yaratmakta ve böylece geniş kesimler üzerinde toplumsal psikolojik baskı oluşturarak ırkçılık ve şövenizm politikalarıyla kendisine destek aramaktadır. Olası bir seçim galibiyetiyle de bu desteği başta göçmenler olmak üzere, demokratik ve sosyal haklara, ücretlere ve çalışma koşullarına yönelik saldırıların bir manivelası haline getirmek istemektedir. Zaten açıklamış oldukları seçim politikasında bu noktalarda ne kadar pervasız saldırılar yapacağını da açıkça beyan etmiş bulunmaktadır. Örneğin parasız sağlık hakkının kaldırılması ve NHS’in (Ulusal Sağlık Servisi) özelleştirilmesi gibi.

Bizler Britanya’da yaşayan ve esasta göçmen emekçilerin ekonomik, sosyal, siyasal haklarını savunan bir kurum olarak, tüm halkımızı bu seçimlerde; konut sorununa, işsizliğe cözüm üreten; parasız sağlık ve eğitim hakkını ilke edinen ve aynı zamanda ırkçılık ve şövenizme karşı açık tavır alan; doğanın ve çevrenin korunması konusunda ısrarcı olan milletvekili adaylarını desteklemeye çağırıyoruz.
Londra Tohum Kültür Merkezi”