Home , Avrupa , Nürnberg’te Nazi Saldırısına Karşı Yürüyüş

Nürnberg’te Nazi Saldırısına Karşı Yürüyüş

NÜRNBERG | 09 – 05 – 2010 | 28 Nisan günü Nazilerin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve halen hastahanede Koma durumunda olan Türkiye Kürdistanli genç bir insana yönelik saldırıyı ve polisin saldırının arkasındakileri kamuoyundan gizleme yönündeki cabalarını ve korumacı yaklaşımları çagrıştıran tutumları protesto etmek icin düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 2000 civarinda insan katıldı.

Düzenlenen yürüyüşte “ Faşizme karşı omuz omuza!, Yaşasın Devrimci Dayanışma!, Nazilere gecit yok!, Heryerde Faşizme ölüm!, Yaşasın uluslarası dayanışma!” sloganları türkce ve almanca olarak haykırıldı. ”Soli Komitee-gegen Rechts” (Sağa karşı dayanışma Komitesi) ismi altında oluşturulan platformda ATİF, AGİF, MLPD, DIE LINKE, DKP, AAB, AKZ, Komkar, Komaciwan, Karawane, ALF, DİDF gibi Türkiyeli-Kürdistanlı ve Alman demokratik ve anti- faşist 40’ı aşkın örgüt ve kurum yer almakta.

Yürüyüşün 8 Mayıs’a denk gelmesi vesilesiyle Nazilere karşı Kızılordu’nun zaferinin 95. yıldönümüne yönelik konuşmalar yapıldı. Yine Miting alanında 7 Mayıs günü şehit düşen Güler Zere anıldı. ‚Güler Zere Ölümsüzdür!’ sloganı Türkiyeli Devrimciler tarafindan haykırıldı. ATİF aktivistlerininde katıldığı yürüyüş coşkulu geçti.

“Sağa karşı dayanışma Komitesi” yaptığı açıklamada, 29 Mayıs’ta saat 12.00 de Fürth Hauptbahnhof’a ve saat 14.00 de Nürnberg- Plärer’de ikincisi düzenlenecek olan yürüyüşe tüm anti-faşist ve demokratları katılmaya, duyarlı olmaya cağırdı.