Home , Haberler , Garê operasyonu sona erdi, HPG kampına yapılan saldırıda esir olarak tutulan 13 kişi yaşamını yitirdi

Garê operasyonu sona erdi, HPG kampına yapılan saldırıda esir olarak tutulan 13 kişi yaşamını yitirdi

Haber Merkezi|15.01.2021|Garê’de HPG tarafından esir alınan asker ve polislerin bulunduğu HPG kampına yapılan TSK saldırısında 13 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yaptığı açıklamada, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Garê bölgesine yönelik 10 Şubat’ta havadan ve karadan başlatılan askeri operasyonun sona erdiğini duyurdu.

Hulisi Akar, yaptığı açıklamada operasyona dair şunları söyledi:

“Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır. Harekat boyunca 3’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Böylece bilinen toplam 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır.”  ifadelerine yer verdi.

Akar, yaşamını yitirenlerin otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirildiğini bilgisini verdi.

Operasyona dair 11 Şubat’ta açıklama yapan HPG, çözüm sürecinin sonlandırılmasının ardından yaşanan çatışmalarda alıkonulan MİT mensupları, asker ve polislerin bulunduğu kampın savaş uçakları tarafından bombalandığını duyurmuştu.

PKK’nin alıkoyduğu asker ve polislerin aileleri, Mezopotamya Ajansı aracılığıyla kaygılarını dile getirerek, operasyonun durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Esir alınan 11 kişinin isimleri şöyle;

Çözüm sürecinin sona erdirilmesinin ardından yaşanan çatışmalarda MİT’in Yurtdışı Etnik Bölücü Faaliyetler Başkanı olduğu belirtilen E.P.  ile MİT İnsan Kaynakları Yöneticisi olduğu belirtilen A.G., 4 Ağustos 2017’de Süleymaniye’nin Dokan kasabasında alıkonulmuştu. Ayrıca alıkonulanlar arasında Sedat Sorgun,  Ümit Gıcır, Semih Özbey, Adil Kabaklı, Müslüm Altıntaş, Mevlut Kahveci, Sedat Yabalak, Süleyman Sungur ve Hüseyin Sarı isimli 9 asker ve polis de bulunuyor.

Kaynak: MA